Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

Nem foglalkoztak Noszály kapitányi pályázatával

2004.03.02. 20:29
Kuti Kis Rita egykori edzőjét, Kiss Sándort, a választotta a Davis Kupa-csapat kapitányának és szövetségi edzőnek a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöksége a szakmai bizottság előterjesztése alapján.
Kiss Sándor megbízatása október 31-ig szól, de azt meghosszabbítják 2005. március 31-ig, ha a közgyűlés további bizalmat szavaz az elnökségnek. A tréner a DK-együttes mellett a tizenhat éven felüliek szövetségi edzéseinek megtervezéséért és megtartásáért felel majd MTSZ-trénerként.

A szövetség elvárása, hogy a Davis Kupában a magyar csapatnak meg kell őriznie tagságát az Euro-afrikai zóna II. csoportjában. Az első ellenfél április 9-11-én idegenben Írország lesz.

Taróczy februárban köszönt le a belviszályok miatt

Kiss Sándor néhány éve Kuti Kis Rita edzéseit irányította, és a magyar versenyző akkor érte el legnagyobb sikereit, és jutott el például a Roland Garroson a harmadik fordulóba, a világranglistán pedig beverekedte magát a legjobb ötven közé.

Az MTSZ Taróczy Balázs februárlemondása után - indoklásként azt hozta fel, hogy nem értett egyet az elnökség több határozatával - írt ki pályázatot a szövetségi edzői feladatra.

Noszálynak is van neves tanítványa

A hat jelentkező között volt Noszály Sándor is, de kandidálásával nem foglalkozott a szakmai bizottság, mert nem rendelkezik szakedzői képesítéssel. A pár hónapja a Nagy Ő szerepét eljátszó Noszály ennek ellenére foglalkozik edzősködéssel, a juniorok között párosban Grand Slam-győztes Balázs György tréningjeit ő irányította tavaly. Balázs izraeli párjával három szettben nyert Párizsban.

Berényi János, a szövetség elnöke szerette volna, ha a korábbi éljátékos a DK-együttest irányítva tér vissza, de elfogadta az illetékes testület érvelését. "Úgy érzem, hogy ismét egységes az elnökség, remélem, hogy ezt az április 2-án sorra kerülő közgyűlés is megerősíti" - mondta a keddi ülés, és Kiss Sándor megválasztása után Berényi János.