Felmentették a pedofíliával vádolt úszóedzőt

2004.03.19. 15:36
Az ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárását a pedofíliával vádolt úszóedző, Kiss Miklós ellen. A Bp. Spartacus trénere tizenhárom napot töltött előzetes letartóztatásban.
Október végén, szexuális zaklatás vádjával balatoni nyaralójából hurcolta el és vette őrizetbe a rendőrség Kiss Miklóst, a Bp. Spartacus 35 éve az egyesületnél dolgozó úszóedzőjét. A 64 éves szakember ellen 12 éves tanítványa vallomása alapján indult eljárás.

Az egyesület elnöke, Pazár Sándor ezer százalékig biztos volt ártatlanságában, a szövetség első embere, Gyárfás Tamás is hasonlóképpen nyilatkozott, és óvadékot is hajlandó lett volna fizetni a szabadlábon való védekezés érdekében.

Erre végül nem volt szükség, enélkül is szabadlábra helyezték, mert a bíróság úgy tartotta: a nyomozás adatai alapján semmi olyan adat nem merült fel, amely azt valószínűsítené, hogy a gyanúsított szabadlábon befolyásolná a tanúkat, illetve veszélyeztetné az ügy bizonyítását.

Az ügyészség március 18-án megszüntette ellene az eljárást, közölte a Nemzeti Sport, vagyis: Kiss Miklós ártatlannak bizonyult.