Kulcsár Anita a Dunaferrbe igazolt

2004.04.01. 11:05
A fehérvári Cornexivel múlt héten szerződést bontott Kulcsár Anita a bajnok Dunaferr női kézilabdacsapatához igazolt. A világklasszis beállós 2005-ig írt alá az újvárosiakhoz és vasárnap már be is mutatkozhat új csapatában.
Hétfőn, késő éjszakába nyúló tárgyalások után végérvényesen eldőlt, hogy a fehérvári Cornexitől közös megegyezéssel távozott Kulcsár Anita a Dunaferrben folytatja. A világklasszis kézilabdázó 2005-ig írt alá a bajnokcsapathoz és kedden már részt is vett első edzésén új klubjában.

Vasárnap már bemutatkozhat

"Pénteken ültem le az érdeklődő klubokkal, miután megegyeztem Cornexivel a szerződésbontásról" - mondta az Indexnek Kulcsár Anita, aki a decemberi világbajnokságon a válogatott egyik legjobbja volt. A beállós magyar csapatot nem nevezett meg a kikosarazott érdeklődők között, annyit elárult, hogy külföldről dán csapat kereste meg. Kulcsár reméli, sikeres lesz az együttműködés a Dunaferrel, és bajnoki címet, nemzetközi kupát nyerhet új csapatával.

A Dunaferr új játékosa vasárnap már be is mutatkozhat, mégpedig hazai pályán, a Trier elleni Bajnokok Ligája-meccsen. "Nagyon örülünk, hogy Kulcsár Anita bennünket választott. Bízunk benne, hogy tudásának megfelelően tudja segíteni csapatunkat céljaink elérésében" - nyilatkozta Kiss Szilárd vezetőedző az átigazolás kapcsán.

Viharosan távozott Fehérvárról

Mint ismert, Kulcsár Anita január végén jelentette be, egyoldalúan felbontja 2005-ig érvényes szerződését a Cornexi-Alcoánál. A játékos akkor jelezte klubjának, hogy jelentős pénzzel tartoznak neki, és nem látogatta többet az edzéseket. Kulcsár és a fehérvári együttes vezetői a szövetség közvetítésével, két hét múltán, múlt pénteken egyeztek meg a szerződésbontásról.