Benedek
-5 °C
5 °C

Megismétlődhet az öt évvel ezelőtti nőikézi BL-döntő

2004.04.01. 11:02
A Dunaferr női kézilabda-csapata már biztosította helyét a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között a hétvégén. A másik résztvevőre, a Ferencvárosra még vár egy lengyelországi túra, amit ha vereség nélkül jár meg, szintén a negyeddöntőben folytathatja. A Dunaferr már a következő fordulóban szembe kerülhet a sorozat címvédőjével, a szlovén Ljubljanával, amelyet 1999-ben a döntőben múlt felül.
Az utolsó forduló előtt hat hely már elkelt a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Dunaferr biztosan a nyolc között van, a Ferencvárosnak pedig esélye van erre. A zöld-fehérek abban az esetben bebiztosítja helyét a legjobbak között, ha az utolsó fordulóban legalább egy pontot szerez a lengyel Lublin otthonában.

Németh András csapata a vasárnapi összecsapáson akár vereséget is szenvedhet továbbjutása kockáztatása nélkül, ha szombaton a spanyol Elda nem bír a csoportfavorit norvég Larvikkal.

A legjobb nyolc között az A- és a B-csoport, valamint a C- és a D-jelű kvartettet első két helyzettjét párosítják keresztbe: B2-A1, A2-B1, D2-C1, C2-D1.

A negyeddöntőben a Ferencváros helyzete egyértelmű, mert továbbjutása esetén csak a második helyre futhat be a Larvik mögött, így a folytatásban a négyesét már megnyert dán Slagelse csapatával mérkőzhet.

A Dunaferr még végezhet az A-csoport első helyén is, ehhez az idegenben legyőzött Toljattit kell felülmúlnia szombaton hazai pályán. Az újvárosiak mindenképen délszláv együttes ellen vívnak az elődöntőért, a B-jelzésű kvartettben ugyanis a montenegrói Podgorica és a szlovén Ljubljana már továbbjutott, kettejük hét végi összecsapása dönt a csoportelsőségről. A BL-címvédő Ljubljana mellet szól a hazai pálya, illetve az, hogy két gólnál nagyobb különbségű győzelemre van szüksége.

A csoportharmadikok a KEK negyeddöntőjébe kerülnek, ahol a Váci NK vasárnapi bravúrja után már biztosan lesz magyar csapat. A Fradi esetleges BL-búcsúja pedig akár egy magyar rangadót is hozhatna a második számú nemzetközi kupában.A-csoport
Lada Toljatti (orosz)-L,Eliana Valencia (spanyol) 29-26
Dunaferr-Trier (német) 30-22
Az állás:
1. Toljatti 8 pont
2. Dunaferr 7
3. Trier 3
4. Valencia 2
Az utolsó fordulóban, szombaton a Dunaferr a Toljattit fogadja.

B-csoport
Krim Ljubljana (szlovén)-Motor Zaporozsje (ukrán) 34-22
Buducnost Podgorica (szerb-montenegrói) - Ikast Bording (dán) 31-19
Az állás:
1. Podgorica 8
2. Ljubljana 6
3. Ikast 4
4. Zaporozsje 2
Az Ikast ugyan pontszámban beérheti a címvédő Ljubljanát, de az egymás elleni összevetésben a szlovénok jobbak.

C-csoport
Slagelse (dán)-Nis (szerb-montenegrói) 31-25
Kometal Szkopje (macedón)-Hypo Niederösterreich 25-23
Az állás:
1. Slagelse 10
2. Szkopje 6
3. Hypo NÖ 4
4. Nis 0
A Hypo NÖ és a Szkopje között meccsnull van (mindkét csapat 25-23-ra verte a másikat), így az utolsó forduló dönt, melyik kerül a nyolc közé. A Szkopje a százszázalékos Slagelsét fogadja, míg a magyar NB I-ben is érdekelt Hypo NÖ Nisbe látogat.


D-csoport
Elda Prestigio (spanyol)-Ferencváros 29-24
Larvik (norvég)-Bystryca Lublin (lengyel) 33-26
Az állás
1. Larvik 8
2. Ferencváros 6
3. Elda 4
4. Lublin 2
A Ferencváros - mivel az egymás elleni összevetésben rosszabbul áll, mint az Elda - biztosan csak akkor negyeddöntős, ha vasárnap pontot szerez Lublinban. Ugyanakkor az is elég lehet a továbbjutáshoz, ha a Larvik nem kap ki Eldában.