Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Perez nem játszik a kézilabda Eb-n

2004.04.01. 11:07
Minden kétséget kizáróan eldőlt, hogy a kézműtéten átesett Perez Carlos nem utazik a január 22-én kezdődő szlovéniai férfi kézilabda Európa-bajnokságra. A magyar válogatott már a tavalyi kivívta az olimpiai szereplés jogát, így a kontinenstornán "csak" a minél jobb szereplés a tét.
"Nincs értelme kockáztatni, mivel az olimpiai indulási jogot már megszereztük. Sajnálom, hogy a világ egyik legjobb játékosa nem állhat a rendelkezésre" - indokolt Skaliczki László szövetségi kapitány.

Miután a Fotex KC Veszprém világválogatott kiválóságát december 30-án megoperálták, még volt egy hajszálnyi esély, hogy részt vegyen az Eb-n, de mostanra kedvezőtlenül változott a helyzet. "Perez kidőlésével a többieknek lesz több bizonyítási lehetőségük. A decemberi szlovákiai tornán már így gyakoroltunk, és az előttünk álló mérkőzéseken sem lesz ez másként" - tette hozzá az edző.

Kedden számolt be a Nemzeti Sport arról, hogy a kubai származású játékost a francia L'Équipe sportnapilap szavazásán beválasztották a világ legjobb férficsapatába. Az álomegyüttesre a gall szövetségi kapitány mellett az európai "kézilabdanemzetek" egy-egy sportlapja és hírügynöksége voksolhatott. Perez mellett a szintén Fotex-sztár Mirza Dzomba is bekerült a csapatba, amelyben rajtuk kívül Thierry Omeyer (kapus, francia), Petar Metlicic (jobbátlövő, horvát), Christian Schwarzer (beállós, német), Ivano Blaic (irányító, horvát) és Stefan Kretzschmar (balszélső, német) szerepel.

A csapat csütörtökön utazik el Madridba, ahol Ukrajnával, Lengyelországgal és a házigazda Spanyolországgal találkozik. A jövő héten hazai környezetben tréningezik a gárda, és szerepel azon a tornán, ahol Ukrajnával, Tunéziával és Szaúd-Arábiával méri össze erejét, majd következik az Eb.

A szlovéniai torna celjei C-csoportjában a Izlanddal, a házigazdákkal és Csehországgal mérkőzik meg a továbbjutásért nemzeti csapatunk. Az Európa-bajnokságról már csak egy válogatott kvalifikálhatja magát az olimpiára, és az athéni indulást, és ez lesz a célja többek között a svédeknek, szlovénoknak és a horvátoknak is.

Férfi kézilabda Európa-bajnokság, 2004. január 21.-február 1.
A magyar válogatott kerete
Kapusok: Szathmári János (Tatabánya), Fazekas Nándor (Veszprém), Tatai Péter (Győr)
Mezőnyjátékosok: Kertész Balázs (Dunaferr), Bendó Csaba (Balingen), Harsányi Gergely (Pestszentlőrinc-Elektromos), Nagy László (Barcelona), Mocsai Tamás (Suhr), Buday Dániel (Veszprém), Lendvay Péter (Vigo), Laluska Balázs (Szeged), Császár Gábor (Dunaújváros), Díaz Ivo (Veszprém), Mohácsi Árpád (Athinaikosz), Ilyés Ferenc (Szeged), Pásztor István (Veszprém), Iváncsik Gergő (Veszprém), Mezei Richárd (Szeged), Rosta Miklós (Dunaferr), Gál Gyula (Veszprém)

A magyarországi torna programja
Január 15., csütörtök: Magyarország-Ukrajna, Tiszaújváros 18 ó
Január 16., péntek: Szaúd-Arábia - Ukrajna, Mezőkövesd 16:30, Magyarország-Tunézia, Miskolc 18
január 17., szombat: Tunézia-Ukrajna, Tiszaújváros 15, Magyarország - Szaúd-Arábia, Tiszaújváros 17
Január 18., vasárnap: Szaúd-Arábia - Tunézia, Tiszavasvári 11