Fradi: remek játék a kézilabda BL-ben

2004.04.01. 10:02
A legpatinásabb európai női kézilabda-kupában vasárnap az FTC két góllal legyőzte a dán Slagelse csapatát. A Dunaferr idegenben tett hatalmas lépést a négy közé jutáshoz, hiszen 31-26-ra verte a Podgoricát.
Kétgólos előnyt szerzett a Ferencváros a vendég dán Slagelse ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésén a Népligetben. A durvaságok ellenére is nyertek

A meccs végig nagyon szoros volt, az első félidőben a dánok játszottak valamivel jobban, és a szünetben még két góllal vezettek. A pihenő után aztán a hazaiak kerültek fölénybe, átvették a vezetést, és a hajrában néhány pillanatra még három góllal is vezettek.

A zöld-fehéreknek az ellengfelek durváskodásait is el kellett viselniük, sokszor csak kemény faltokkal sikerült megállítani a magyar lányokat, akik végül kétgólos különbséggel - 30-28-ra - nyerték meg a meccset. A találkozó hőse, Sugár Tímea volt, aki húsz ziccert hárított.

A klasszis játékosokban bővelkedő Slagelse 18 mérkőzés után először kapott ki, ám a Fradinak így is rettentően nehéz feladata lesz a vasárnapi, koppenhágai visszavágón.

A BL másik még érdekelt magyar csapata, a Dunaferr idegenben tett hatalmas lépést az elődöntőbe jutáshoz, hiszen Podgoricán öt góllal múlta felül a házigazdát. Kiss Szilárd csapata vezetett már tíz góllal is a második félidőben, így nem forgott veszélyben a győzelme. Radulovics ismét kiemelkedőt nyújtott, de mindez az egész csapatról is elmondható.