Piroska
-2 °C
5 °C

A Bayern München Győrbe látogat

2004.04.06. 16:27
A német sztárcsapat, a Bayern München május 18-án a Győri ETO-val mérkőzik meg egy bemutatómeccs erejéig. Az összecsapást az Audi szervezte meg a magyar klub százéves fennállásának alkalmára, és a bevételt az utánpótlás-nevelés céljaira fordítják majd.
A brazil válogatott április végi szereplése még bizonytalan, egy másik nemzetközi sztáralakulat azonban már biztosan Magyarországra látogat a tavasszal. A helyszín Győr lesz, a fellépő pedig a Bayern München. Oliver Kahn és társai május 18-án csapnak össze az ETO-val, írta a német Kicker sportmagazin.

A hónapok óta szervezett összecsapás apropója az, hogy a német klub egyik főtámogatójának, az Audinak tavaly volt tízéves győri gyára, míg a város futballklubja idén ünnepli fennállásának százéves jubileumát. Az autógyár kérésére a Bayern minden évben játszik néhány hírverő mérkőzést. Az eseményt szerdán jelenti be az Audi Hungária első embere, Thomas Faustmann és az ETO, valamint a tulajdonos Quaestor Rt. elnöke, Tarsoly Csaba.

Meccs a bajnoki hajrában

A részletekről, sőt az időpontról sem árultak el többet az ETO-nál, csak annyit, hogy a teljes bevételt győri utánpótlás-nevelésre fordítják. A Kicker úgy tudja, este hatkor lép pályára a két csapat és a Bayernnek májusra ezen kívül még egy bemutatómeccset kötöttek le.

Egyelőre az sem ismert, milyen gárdával jönnek a bajorok Győrbe, de a bajnoki címért még mindig tartó versenyfutás épp május közepén ér végső finisébe. Az utolsó három fordulóban - 8-án, 15-én, majd 22-én - a Werderrel, a Stuttgarttal, majd a Freiburggal csatázik. Ez azt jelenti, hogy Othmar Hitzfeld csapata alaposan le lesz terhelve az ETO elleni meccs környékén.

Kedden Katarban

A bajorok azonban nem veszik komolytalanul a bemutatómeccseket, amit jelez, a keddi katari fellépésre teljes keretével utazik a Bayern. Makaayék az Öböl-menti ország ligaválogatottjával csapnak össze, olyan régi ismerősökkel, mint Stefan Effenberg, Mario Basler, valamint Gabriel Batistuta. A német sztáregyüttesnek egyébként sok a sérültje, nem léphet pályára Sagnol, Scholl, Kovac és Zickler sem.