Vasas-Honvéd 6-7

2004.04.13. 20:26
A Honvéd idegenben verte a Vasast a vízilabda Euroliga negyeddöntőjének keddi első mérkőzésén a Komjádi uszodában.
A vízilabda Euroliga negyeddöntőjében mérte össze erejét a két legjobb magyar férfi pólós alakulat a Vasas és a Honvéd kedd este. A Komjádi uszodában a Honvéd 7-6-ra nyert, és szerzett egygólos előnyt az április 28-i Kőér utcai visszavágóra.

Szívós mesterhármassal nyitott

A meccs lendületesen kezdődött, az első negyed elején Molnár javára kontrafaultot fújtak, a Honvéd center passzából pedig Szívós szerzett előnyt, s ugyanő húzta a labdát emberelőnynél Kósz kapujába. A negyed végén még egy távoli bombával is beköszönt a fiatal játékos, így mesterhármassal lepte meg a csak Kásás révén eredményes Vasast.

Birosnak a támadóidő lejártakor a bal felső sarokban landolt majd félpályás löketével folytatódott a Honvéd-varázslat (1-4), Kásás, majd Varga T. duplájával azonban félidőre 4-5-re felzárkóztak a piros-kékek.

A harmadik játékrész hajrájában Varga Tamás elhibázta az emberelőnyt, így a vendégek ismét két góllal vezettek.

Varga Tamás négy gólt lőtt

A befejező negyedben, bő egy perccel a vége előtt Varga Tamás negyedik góljával 6-7-re feljött a Vasas, egyenlíteni viszont már nem tudott.

A lehetőségeivel jobban élő Honvéd - a görög-török bírópáros közreműködése mellett - megérdemelten nyert a többet hibázó házigazdák ellen, de a párharc még nem dőlt el. A döntés, hogy melyik gárda folytathatja majd szereplését az Euroliga legjobb négy csapata között, a Final Fourban, az április 28-i Kőér utcai visszavágóra maradt.

Jegyzőkönyv
Negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Vasas-Plaket-Euroleasing - Domino-BHSE 6-7 (1-3, 3-2, 0-1, 2-1)
góldobók: Varga T. 4, Kásás 2, illetve Szívós 3, Biros, Kiss G., Fodor, Vári 1-1