Norvégia-Magyarország 6-4

2004.04.15. 23:00
A magyar jégkorong-válogatott gólokban és fordulatokban gazdag mérkőzésen kikapott a házigazda Norvégiától az oslói divízió I-es világbajnokság csütörtöki fordulójában. A mieink négyszer is vezettek, mégsem tudtak nyerni, mert az ellenfélnél Olsen öt gólt lőtt.
A magyar jégkorong-válogatott gólokban és fordulatokban gazdag mérkőzésen kikapott a házigazda Norvégiától az oslói divízió I-es világbajnokság csütörtöki fordulójában.

A vendéglátó együttesben Oystein Olsen ötször volt eredményes és adott egy gólpasszt is.

Jól kezdtek a magyarok

Tanult az első két mérkőzés rossz kezdéséből a magyar csapat, Ladányi egy jól helyezett lövéssel már a 65. másodpercben vezetést szerzett, de Svasznek a büntetőpadra került, és Olsen egyenlített.

Ladányi nem pihent, és egy bődületes erejű kísérlete megint magyar előnyt ért, csakhogy Olsen újra gyorsan válaszolt. A pihenőre előnnyel mentek a magyarok: a harmad vége előtt Ocskay szép passzából Sille váltott gólra egy létszámfölényes helyzetet.

Kettős emberelőny maradt kihasználatlanul

A második harmadot kimaradt magyar kettős emberelőny nyitotta, majd a lendület ugyan megmaradt, de a különbség nem nőtt. Nagy volt az iram, hiba alig akadt. A hajrában erősen szorongattak a hazaiak, de Budai szenzációsan védett.

A záró játékrész elején Olsen emberelőnyből harmadszor is egyenlített, már mesterhármasnál tartott.

Kisvártatva Szélig belőtte az 'év potyagólját', félpályáról a kapus lába között, de Olsen fél perc alatt duplázott, és már elképesztő, öt találatnál járt, ráadásul a vezetést is megszerezte a norvégoknak.

És egy gólpassz

A hajrában a hazai hős remek passza teljesen üresen találta Thoresent, akinek nem volt nehéz dolga a szinte üres kapuba találni.

A remekül hajrázó, Olsen vezette skandinávok nagy nehézségek árán, de felőrölték a magyar védelmet, és életben tartotta feljutási reményeit.

Jegyzőkönyv
3. forduló: Norvégia-Magyarország 6-4 (2-3, 0-0, 4-1)
gól: O. Olsen (7., 16., 46., 48., 49.), Thoresen (54.), illetve Ladányi (2., 13.), Sille (19.), Szélig (48.)