A Dunaferr és a Győr is győzött a női kézilabda kupák elődöntőiben

2004.04.18. 22:03
A Dunaferren fogott a "dán átok". Radulovicsék az elrontott utolsó tíz percnek köszönhetően "csak" öt góllal, 34-29-re győzték le a dán Slagelsét a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A Győr az EHF-kupa elődöntőjében kilenc góllal verte norvég riválisát, így egyértelmű továbbjutási esélyekkel várhatja a jövő heti visszavágót.
A Dunaferrt alaposan fűtötte a visszavágás vágya, hiszen egy évvel korábban az EHF Kupa döntőjében alulmaradt a riválissal szemben.

Az első félidő úgy alakult, mint egy szép álom. A hazaiak szenzációsan védekeztek, miközben - ha a dánok helyzetbe kerültek - Pálinger hárított többször bravúrral.

Támadásban is sok volt az ötlet, remekül zilálta szét a védekező falat a kitűnő formában lévő Dunaferr, miközben a jobb oldal - Ferling, Radulovics és Pálffy - összesen 12 gólt dobott. A szünet előtt az előző körben a Ferencvárost búcsúztató Slagelse hat percig nem dobott gólt, és 13-10-ről 17-10-ra alakult az állás.

A második félidőben agresszív védekezésre váltottak a vendégek, de a gyors hazai támadásoknak köszönhetően nem csökkent a különbség. Aztán a 39. percben végleg kivált a védelem egyik oszlopa, Kindl, mivel megkapta harmadik büntetését.

A következő szakaszban Pálinger védéseivel megint erőt adott a társaknak, akik a meccs ezen szakaszában remekül játszottak, és a 44. percben már tízgólos volt a különbség (29-19). Ilyen hátrányba évek óta nem került a sztárokkal teletűzdelt Slagelse!

Kettős emberelőnyben megkezdte a felzárkózást a dán alakulat (29-22), majd azonos létszám mellett kisebb hullámvölgybe kerültek a hazaiak, és ezt kihasználta az ellenfél.

Az utolsó tíz percre alaposan elfáradt a Dunaújváros, sorra kapta a gólokat. A győzelem így sem forgott veszélyben, azonban a jövő vasárnapi (16:15 ó, Farum) visszavágó minden bizonnyal óriási izgalmakat tartogat.

A két Bojana gólpárbaját Patrovic nyerte 13 találattal, míg Radulovics tízig jutott. Rossz ómen lehet, hogy a tavalyi EHF Kupa fináléban a Slagelse, akárcsak most, öt góllal kapott ki (27-22), majd a visszavágón - szintén az ideiglenes otthonban, Farumban - 27-20-ra győzött.

Női BL, elődöntő, 1. mérkőzés:
Dunaferr SE-Slagelse (dán) 34-29 (18-11)

Gólszerzők: Radulovics, Ferling 10-10, Kindl 4, Pálffy, Nagy 3-3, Kulcsár 2, Pigniczki, Bulath 1-1,
illetve
Petrovic 13, Fridrikas 6, Melgaard 3, Freser, Andersen 2-2, Mitrovic, Cano, Frank 1-1

A másik elődöntőben:
1. mérkőzés:
Larvik HK (norvég)-Krim Ljubljana (szlovén) 30-33 (17-18)

Kilencgólos győzelmet aratott a Győri Graboplast ETO KC a női kézilabda EHF Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a norvég HK Vag ellen, így jó esélyekkel várhatja a visszavágót.

A mérkőzés elején 3-3-ig tudtak lépést tartani a győriekkel a vendégek, de ezt követően Sirina védéseivel és Görbicz kitűnő játékával 11-4-re ellépett a hazai együttes. A 7-8 gólos különbség egészen a második játékrész első két harmadáig megmaradt. Az 50. percre azonban egy győri kettős emberhátrányt követően 24-20-ra feljött a Vag.

Az utolsó tíz percben viszont Sirina már nem kapott gólt, sőt az utolsó percben két büntetőt is hárított.

Női EHF Kupa elődöntő, 1. mérkőzés:
Győri Graboplast ETO KC-HK Vag (norvég) 29-20 (18-10)

góldobók: Görbicz 10, Mehlmann 6, Dokic 4, Vérten 3, Bódi 2, Nitescu, Mörtel, Kovacicova, Jókai 1-1,
illetve
Asbjörnsen 5, Berge, Kr. Lunde 4-4, Kviste 3, Ropstad, Birkeland 2-2

A másik ágon:
1. mérkőzés:
Nordstrand 2000 (norvég)-Viborg HK (dán) 26-25 (12-11)