Vitalij Klicsko a bokszvilág tetején

2004.04.25. 09:32
Az ukrán Vitalij Klicsko vasárnap hajnalban, Los Angelesben TKO-val legyőzte Corrie Sanderst, és megszerezte a WBC nehézsúlyú világbanoki övét, valamint revansot vett öccse kiütéséért.
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban küzdött meg Los Angelesben a WBC (World Boxing Council-Boksz Világtanács) profi ölövívó szervezet Lennox Lewis által szabadon hagyott világbajnoki övéért Vitalij Klicsko és Corrie Sanders.

Nyolc izgalmas menet

Az igen látványos mérkőzés nyolc meneten át tartott, akkor a bíró technikai kiütéssel (TKO) Klicskót hirdette ki győztesként. Az ukrán bokszoló a meccs első felében ugyan nem volt fölényben - Sanders többször is keményen megütötte - , de a negyedik menettől kezdve egyre elszántabban küzdött, és a nyolcadik rundra már akkora fölénybe került, hogy a bíró jobbnak látta beszüntetni az összecsapást.

Vitalij Klicsko leginkább ellenfele fejére mért elképesztő erejű ütéseket, melyek ugyan padlóra nem küldték, de végleg megroggyantották a dél-afrikait.

"Lewis ellen akarok bokszolni"

Győzelmével a Németországban élő sportoló megszerezte a WBC nehézsúlyú világbajnoki övét, és egyben 'bosszút állt' testvére, Vlagyimir korábbi legyőzőjén.

Nem sokkal a meccs után Vitalij igen boldogan nyilatkozott és elmondta, szeretné, ha a nemrégiben világbajnokként visszavonult Lennox Lewis újra ringbe szállna, és megküzdene vele: "Ha Lewis visszatérne, bármikor hajlandó vagyok kiállni ellene".