Mandula és Kapros is továbblépett a budapesti tenisztornán

2004.04.27. 18:56
A múlt héten élete legjobb világranglista-helyezését elérő Mandula Petra és Kapros Anikó is továbblépett az első fordulóból a 110 ezer dollár összdíjazású Tippmix Budapest Grand Prix női teniszversenyen.
A múlt héten Mandula Petra nyolc helyet javítva, a 34. helyre lépett előre a női teniszezők világranglistáján. A legjobban jegyzett magyar teniszező annak köszönhette élete legjobb helyezését, hogy az egymillió-háromszázezer dollár összdíjazású charlestone-i tornán az amerikai Harkleroad után elbúcsúztatta a szerb Dokicsot, és a nyolcadik kiemelt, olimpiai bajnok, egykori világelső Jennifer Capriatit is legyőzte. A második helyen kiemelt Mandula és a többi magyar éljátékos - az első helyre Czink Melindát rangsorolták - ezen a héten a 110 ezer dolláros Tippmix Budapest Grand Prix bizonyíthat.

Tekintse meg képeinket!
Az első fordulóban Mandula Petra a francia Virginie Razzanóval (125. a világranglistán) csapott össze. Az első játszmában a magyar hölgy olykor még ideges, feszült volt, de 3:3 után brékelt és rövidítései ezek után tökéletesen sikerültek, így a szettet 6:3-ra hozta.

A folytatásban már sima volt a meccs, Mandula magabiztosan 6:0-ra nyerte ezt a játszmát. "Bemelegítésnek jó volt", mondta a magyar teniszező a meccs után, bár a pálya talaját némileg puhának találta. A következő fordulóban az osztrák Neusburger lesz az ellenfele.

Mandula tehéát magabiztos volt, mégha nyomaszthatta is talán valamelyest, hogy nyernie kell, a tornának ugyanis ő a legfőbb esélyese. Tavaly a második körben búcsúzott - akkor még csupán 78.-ként volt rangsorolva -, a mostani formája alapján viszont mindenképpen csalódás lenne, ha csak eddig jutna el.

A harmadik helyen kiemelt Kapros Anikó szintén győzelemmel mutatkozott a tornán; a világranglistán 48. magyar játékos két játszmában verte a horvát Silvija Talaját (104.). Kapros az első szettben pillanatok alatt elhúzott 4:0-ra, ezután azonban rövidzárlat következett be nála. Végül háromnegyed óra alatt, 6:3-ra a magyar nyerte a szettet. A folytatásban ismét az alapvonalról irányító Kaprosnak 5:1-nél két meccslabdája is volt, de Talaja hiába javult fel, 6:4-re ezt a játszmát és a szettet is hozta.

"Nagyon örültem, hogy végre itthon, magyar közönség előtt is játszhattam - mondta Kapros, aki a legjobb tizenhat között a Nagy Kyrát három szettben búcsúztató ausztrál Samantha Stosurral találkozik.