Benedek
-5 °C
5 °C

Mandula és Kapros is a nyolc között a Római Parton

2004.04.29. 17:27
A két legjobban jegyzett magyar teniszező, Kapros Anikó és Mandula Petra magabiztosan jutott tovább a 110 ezer dollár összdíjazású budapesti tenisztorna második fordulójából. Előbbi mindössze három, utóbbi öt gémet veszített.
A 110 ezer dollár összdíjazású budapesti tenisztorna negyedik napján a két legjobban jegyzett magyar játékos egymás után lépett pályára a centerpályán. A negyvennyolcadikként rangsorolt Kapros Anikó kezdett az ausztrál Stosurral, aki kedden nagy csatában, három szettben győzte le Nagy Kyrát.

Kapros ellen azonban már jóval szerényebb ellenállást fejtett ki, a magyar játékos mindössze három gémet engedélyezett számára.(6:2, 6:1) Kapros szervái jobbak voltak, mint két napja, ennek is köszönhette fölényes sikerét. Következő ellenfele a szlovák Benesova lesz.

Mandula Petra kevéssel több időt töltött a pályán, de neki sem forgott veszélyben a győzelme. Az osztrák Meusburger nincs az első kétszázban a világranglistán, így az keltett volna jókora meglepetést, ha megizzasztja a 34. magyart. (Élete legjobb pozíciójában van.) Mandula pillantok alatt elhúzott 3:0-ra az első játszmában, akkor viszont megtorpant, de nem tartott sokáig a hullámvölgy, és 6:4-re hozta a szettet.

A másodikban - csakúgy, mint első ellenfele, Razzano ellen - egyértelműen az ő akarata érvényesült, 6:1-re nyert. Mandula Suchával meccsel a legjobb négy közé jutásért, és ha mindkét magyar nyer, akkor az elődöntőben egymással találkoznak, vagyis mindenképpen lesz magyar a fináléban. Az idei Austral Open harmadik fordulójában már játszottak egymás ellen, akkor Kapros meccslabdát hárítva verte Mandulát.