Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Kapros és Mandula is kiesett a budapesti tenisztornán

2004.04.30. 19:40
A legjobb nyolc között búcsúzott Kapros Anikó, és a legjobban jegyzett honi játékos, Mandula Petra is a 110 ezer dollár összdíjazású Tippmix Budapest Grand Prix tenisztornán.
Mindkettejük győzelme esetén szombaton a 110 ezer dollár összdíjazású Tippmix Budapest Grand Prix tenisztorna döntőjébe való jutásért játszott volna Kapros Anikó és Mandula Petra.

A legjobb nyolc között előbb a világranglistán 48., harmadik helyen kiemelt Kapros bukott el: két sima játszmában kikapott a hatodikként rangsorolt cseh Iveta Benesovától (57.).

Aztán következett a legelőkelőbben rangsorolt magyar teniszezőnő, Mandula Petra, aki a múlt héten élete legjobb világranglista-helyezését elérve a 34. helyre ugrott fel. A hatvankét perces első szett még a világranglistán 34. Mandula elképzelései szerint alakult, hiszen 6:5-nél elnyerte riválisa adogatójátékát, így előnybe került.

A folytatásban Sucha vette át az irányítást, 3:0-ra elhúzott, és mindössze 32 perc alatt kiegyenlítette a találkozó állását. A döntő játszma nyitánya sorozatban négy breaket hozott, majd a világranglistán 70. szlovák teniszező 4:3-nál ismét elnyerte Mandula adogatását, és később az első meccslabdáját értékesítve megszerezte a győzelmet, s bejutott a legjobb négy közé. A mérkőzés összesen 2 óra 9 percig tartott.

Tippmix Budapest Grand Prix, egyes, negyeddöntő
Sucha (szlovák)-Mandula Petra (2.) 5:7, 6:2, 6:3
Benesova (cseh, 6.)-Kapros Anikó (3.) 6:2, 6:1
Pennetta (olasz)-Mamic (horvát) 6:4, 2:6, 6:2