Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Rivalizálnak az olimpiai bajnok kajaknégyes tagjai

2004.05.05. 13:43
Keddtől valamennyi magyar kajak-kenus egység itthon készül az első, május első hétvégéjén rendezendő válogatóra, és az augusztusi olimpiára.
Az olimpiai bajnoki címvédő férfi kajak-kenu négyes - Kammerer, Storcz, Vereckei, Horváth - már egy hete hazatért, és mint korábban a kapitány, Angyal Zoltán kifejtette róluk, igen alaposan és nagy vehenciával készülnek a címvédésre. Mindenképpen inspirálja őket, hogy az elmúlt éveket a szlovákok uralták, igaz a magyar kvartett egyszer sem szerepelt ugyanabban az összeállításban.

Kitűnő formában van a csapat

"Jól sikerült az edzőtábor, de nekünk a tavaszi vízi alapozás általában mindig jól sikerül. A csúcsformába kerüléssel voltak problémáink az elmúlt két évben, azon kell feltétlenül javítanunk. Várakozáson felül sikerült az eddigi felkészülésem, saját magam is meglepődtem, hogy hét hét alatt olyan szintre jutottam edzettségben, ami nyár közepén is igen jónak mondható. Igaz, idén sokkal korábban kell formába lendülni, mint általában, de nekünk ez sikerült, annak ellenére, hogy napi 30-35 km eveztünk minden nap. Nagyon komoly és intenzív edzéseken vagyunk túl, ám ennek ellenére az egész csapat kitűnő formában van" - magyarázta Vereckei Ákos.

A négyesről elmondta: "Ahhoz képest, hogy néhány éve ültünk utoljára együtt, nagyon jól ment a hajó, nem is emlékszem ilyen jól sikerült közös gyakorlásra. Remélem, hogy nem fulladunk ki. Szerintem az a legfontosabb, hogy az olimpiai táborban mindenki hozza a formáját, csak erre a számra koncentráljon, Most azért még megvan a négyesen belüli rivalizálás, ami nem feltétlenül összetartó erő. Most ki kell várni és az olimpia előtti időszakra lehetünk nagyon jók, csiszolódhatunk teljesen össze.

Vereckeit az egyes jobban motiválja

A rivalizálásról szólva kifejtette: "Alapból van egy olyan rivalizálás, hogy az egyes edzéseken versengünk és ez egy bizonyos szint után már hátráltathatja a teljesítményünket. Van egy másik fajta is, Botond, Zoltán és Gábor potenciális esélyes az ötszáz párosban, és az első válogatón még biztos egymás ellen fognak küzdeni, ami óhatatlanul egyfajta feszültséget eredményez. De ez az első válogató után elcsitul."

Egyesbeli szándékairól szólva hangsúlyozta. "Nem ez az egyetlen olimpia, amire szeretnék egyesben sikeresen szerepelni. Úgy gondolom, ez az olimpia utáni években is így lesz. Bennem mindig nagyobb a motiváció az egyesre, ha nem az egyesre készülök, hanem mondjuk a négyesre, akkor jóval szolidabb a teljesítményem és az valószínűleg a négyesből is hiányozna. De most mindent megteszek és úgy érzem helyem van a nemzetközi egyes mezőnyben, félhetnek tőlem az ellenfelek!

Vereckei a sydneyi olimpia előtt szinte verhetetlen volt, két éven át mindenkit legyőzött, csak a játékoson maradt alul. A legutóbbi két évben azonban érem sem jutott neki a versenyeken.