A Vasas nyerte a pólódöntő újrajátszott meccsét is

2004.05.07. 19:43
A pólódöntő óvás miatt újrajátszott második mérkőzésén ismét a Vasas nem engedte ki a győzelmet a kezéből a Hajós Alfréd uszodában.
A Vasas-Honvéd pólódöntő óvással véget ért szerdai, második mérkőzésének (7-6) hullámai még pénteken sem értek véget, mert a szövetség elnök, élve felülvizsgálati jogával, összehívta az elnökséget, hogy újabb döntést hozzon az újrajátszás ügyében. A testület azonban jóváhagyta a korábbi határozatokat, vagyis játékvezetői hiba miatt - 6-6-os állásnál nem állították ki a medencébe ugró Kásást és Varga Tamást - még egyszer le kellett játszani a finálé második meccsét.

A medencében aztán a Vasas - kis megingásoktól eltekintve - nem hagyott kétséget afelől, hogy képes újra győzni a hercehurca ellenére is.

Szívós megúszásból szerzett előnyt a Honvédnak, de az első negyed végén már a Vasas vezetett eggyel. Mi több, Madaras - Gergely kapus segédletével született - második találatával, majd Varga Tamás "mérföldes" bombájával a második hét percben 5-2-re meglépett a piros-kék gárda, s a félidőre csak eggyel tudta csökkenteni hátrányát a bajnoki cím védője (4-6).

A harmadik játékrészben tartották a "követési távolságot" a felek, igaz, Varga Zsolt szép gólja előtt Biros révén már egészen közel került (6-7) a trónkövetelőhöz a Honvéd.

A zárónegyedben aztán ellentmondást nem tűrően játszottak a kék-fehérek: nyitányként egy Kásás-löket, majd Vindisch ejtéses gólja mindent eldöntött. A motiváltabb Vasas rászolgált a győzelemre, ami azt is jelentette, hogy az angyalföldi alakulat egyenlített.

A döntősorozat immár "normális" harmadik összecsapását szombaton 18:30 órától játsszák, ismét csak a Hajós-uszodában

Vízilabda bajnoki döntő, megismételt 2. mérkőzés
Domino-BHSE - Vasas-Plaket-Euroleasing 8-12 (2-3, 2-3, 2-2, 2-4)
Góldobók: Biros, Paján 2-2, Szívós, Kiss G., Molnár, Bereczki 1-1, illetve Kásás 3, Vindisch, Madaras 2-2, Varga T., Steinmetz B., Varga Zs., Steinmetz Á., Bánhidy 1-1