Benedek
-5 °C
5 °C

Szerencsés győri döntetlen a női EHF-kupa döntőjében

2004.05.16. 22:21
A vendég Viborg alaposan belekezdett a női kézilabda EHF-kupa döntőjének első meccsén, minek következtében Görbiczék szinte az egész találkozón az egyenlítésért küzdöttek. Ezek után az elért eredmény sikeresnek is mondható, az azonban biztos, pokolian nehéz visszavágóra számíthat az ETO.
Két elvesztett döntő után harmadszor is nekiveselkedett a Győr női kézilabdacsapata, mely az EHF-kupa döntőjében a dán Viborgot fogadta. Fantasztikus hangulatban kezdődött az összecsapás, és ez talán a hazaiakt zavarta meg jobban, hiszen a skandináv együttes percek alatt háromgólos előnyre tett szert.

Az első győri gólra több mint négy és fél percet kellett várni, ekkor Görbicz passzát Bordás lőtte be. Ezután három újabb dán gól, majd érthetően magyar időkérés. A folytatásban hiába tett meg minden tőle telhetőt a hazai együttes, csak nem akart csökkenni a hátrány. A félidő felére azonban a sorozatos győri góloknak és a feljavult védekezésnek köszönhetően így is sikerült feljönni két gólra (6-8).

Vitte előre a győrieket a lendület és a szívük, ennek tudható be, hogy több hiba is csúszott a játékukba. Így fordulhatott elő, hogy még a dán kapus is gólt tudott szerezni. A hazaiakat ez sem tudta "megtörni", így a 25. percben sikerült végre egyenlíteni. Ez az eredmény aztán "kitartott" a szünetig (13-13).

A második félidő is dán előnnyel indult de most azonnal tudott egyenlíteni az ETO. Hosszú percekig felváltva estek a gólok, a 6. percben aztán már kettővel mentek Mikkelsenék. Ez a későbbiekben sem akart nagyon változni, egészen a 22. percig, ekkor egyenlítettek Görbiczék. Ez azonban csak átmeneti állapot volt, hiszen tíz másodperc múlva már ismét a Viborgnál volt az előny.

A második félidőből is majdnem huszonhét percnek kellett eltelnie, mire végre a győriek vezethettek, de egy perccel a vége előtt már ismét a dánoknál az előny. Így elmondható, hogy a végezetül elért döntetlennel elégedettek lehetnek a hazaiak. A Győr együtteséből a kilenc gólig jutó Görbicz és a hat gólos Mehlmann volt a legeredményesebb.

Mindenhol a dánok
A női kézilabda Bajnokok Ligája-döntő első mérkőzésén a dán Slagelse egygólos előnyt szerzett a Ljubljanával szemben. A női KEK döntőjének első mérkőzésén a magyar bajnokságban szerepelt osztrák Hypo Niederösterreich hazai pályán ötgólos előnyt szerzett a dán Ikast ellenében.

Eredmények:
BL-döntő, első mérkőzés:
Slagelse (dán)-Ljubljana (szlovén) 25-24 (14-13)

KEK-döntő,első mérkőzés:
Hypo Niederösterreich (osztrák)-Ikast Bording (dán) 35-30 (20-16)