A sportminiszter ingyen engedné a meccsekre a gyerekeket

2004.05.18. 21:22
Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter kezdeményezte, hogy a 14 éven aluli gyermekek ingyenesen látogathassák a sportszövetségek versenyrendszerében szervezett sporteseményeket.
A sportminiszter levélben fordult Berényi Jánoshoz, a Nemzeti Sportszövetség elnökéhez annak érdekében, hogy támogassa és tegye lehetővé a program megvalósítását - áll a Gyermek-, és Ifjúsági és Sportminisztérium (GyISM) keddi közleményében.

A kezdeményezéssel azt szorgalmazza Gyurcsány, hogy a jövőbeni sportolók és sport iránt érdeklődő fiatalok még több időt töltsenek el a sportközéletben, ami "még akkor is pozitív folyamatokat indítana el a magyar sportban, ha a fiatalok passzívan, pusztán nézőként lennének szereplői a magyar sportnak".

A kezdeményezés megvalósítása nem okozna komolyabb bevételkiesést a sportszervezeteknek, hangsúlyozza a GyISM, hiszen a 14 év alatti réteg, mint fizetőközönség kiesése nem okozna jelentős hátrányt sem a kluboknak, sem pedig a szövetségeknek. A gyermek-, ifjúsági és sportminiszter ezért pluszforrások nélkül is megvalósíthatónak tartja a programot.