Kedvező sorsolás a Roland Garroson

2004.05.21. 18:23
Elkészítették a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójának párosítását, valamennyi magyar legyőzhető ellenfelet kapott. A 29. kiemelt Mandula Petra a selejtőzőből kap ellenfelet, Kapros svájci, Czink spanyol riválissal mérkőzik. A papírforma szerint Kaprosnak a legnehezebb a feladata.
A legjobban jegyzett magyar játékos, a Roland Garroson a 29. helyen kiemelt Mandula Petra a selejtezőből érkező riválissal találkozik, vagyis még az is elképzelhető, hogy a kvalifikáció utolsó köre előtt álló Gubacsi Zsófia ellen lép majd pályára.

Mivel Mandula kiemelt, így legfeljebb a harmadik fordulóban játszhat kiemelt, vagyis hozzá hasonló erősségű játékossal. Mandulának igen fontos a jó szereplés, mert tavaly a nyolcaddöntőig jutott, így sok pontot kell védenie, ha nem akar visszaesni. Mandula az elmúlt két hetet vállsérülése miatt kihagyta, de pillanatnyilag már nem gátolják fájdalmak.

A világranglista 44. helyén rangsorolt Kapros Anikó a 16. kiemelt svájci Patty Schnyderrel találkozik. Schnyder elődöntős volt a szezon első Grand Slam tornáján, Ausztráliában, így nem ígérkezik könnyű ellenfélnek, de Kapros két éve a jelenleg első helyen kiemelt belga Henint is legyőzte. A svájci teniszező az elmúlt két évben egyaránt a negyedik fordulóban esett ki, a legjobb helyezése a nyolcadik volt a ranglistán.

Várhatóan sokkal egyszerűbb dolga lesz Czink Melindának, aki a 67. helyen áll. Ő a spanyol Virginia Ruano Pascuallal mérkőzik először, aki már túl van pályafutása csúcsán, és jelenleg csak a 88. Élete legjobb eredményét '98-ban érte el Párizsban, akkor két meccset nyert, majd kiesett.

Sem Czinknek, sem Kaprosnak nem kell pontokat védenie, így ha nyernek, mindenképpen javítanak mostani pozíciójukon.