Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Tíz arany a kajak-kenu Eb-n

2004.05.23. 18:35
A magyar válogatott - minden idők egyik legjobb teljesítményével - összesen 10 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzérmet gyűjtött a vasárnap zárult poznani kajak-kenu Eb-n.
Janics Natasa
A magyar válogatott - minden idők egyik legjobb teljesítményét nyújtva - összesen 10 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzérmet gyűjtött a vasárnap zárult poznani kajak-kenu Európa-bajnokságon, amelyen emellett három további olimpiai kvótát is kiharcolt. Szombaton négy, vasárnap hat aranyat nyertek versenyzőink.

Hat arany a második napon

Vasárnap, 500 m-en a dobogó legmagasabb fokára állhatott k-1-ben Vereckei Ákos és Janics Natasa, k-2-ben a Paksy Tímea, Benedek Dalma duó, c-2-ben a Kozmann György, Kolonics György kettős, k-4-ben pedig a Benkő Zoltán, Beé István, Kucsera Gábor, Kökény Roland összeállítású kvartett. A Kovács Katalin, Szabó Szilvia, Viski Erzsébet, Bóta Kinga világbajnok kajaknégyesnek ezúttal meg kellett elégednie az ezüstéremmel, az egység meglepetésre kikapott az ukrán csapattól. Az ötkarikás játékokra készülő magyarok évek óta nem szenvedtek vereséget világversenyen.

Az olimpiai bajnok duó csak hatodik lett

Vereckei Ákos
A Sydneyben bajnok Kammerer Zoltán, Storcz Botond duó némi csalódást keltve csupán a hatodik helyet szerezte meg a kajak kettesek versenyében, de így is további két kvótát harcolt ki az országnak az augusztus 13-án kezdődő athéni játékokra. Ez azt jelenti, hogy az olimpián összesen - legfeljebb - nyolc férfi és hét női kajakos, valamint négy kenus lehet tagja a magyar válogatottnak.

A legrövidebb távon, 200 m-en győzött a Kadler Viktor, Beé István, Babella Balázs, Boros Gergely kajakos kvartett. Másodikként zárt a Kovács Katalin, Szabó Szilvia, Viski Erzsébet, Bóta Kinga egység (k-4), a Bozsik Attila, Kovács Gergely kenus duó, a Paksy Tímea, Patyi Melinda kettős (k-2), míg Paksy (k-1), a Gyertyános Gergely, Babella Balázs kajakpáros és a c-4-ben versenyző Malomsoki Sándor, Kovács Gergely, Belicza Béla, Vasali László négyes harmadik lett.