Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Federer megvédte címét Wimbledonban

2004.07.04. 19:31
A svájci Roger Federer nyerte a férfi egyest az angol nyílt teniszbajnokságon, miután a döntőben négy játszmában, 2 óra 30 perc alatt győzött az amerikai Andy Roddick ellen, s ezzel megvédte címét Wimbledonban.
Az angol nyílt teniszbajnokság zárónapjának programját az időjárás határozta meg. Az esőnek köszönhetően valamennyi vasárnapra maradt döntő késve kezdődött. Az első játszmát aztán a második helyen kiemelt amerikai játékos hatalmas lendülettel kezdte, gyilkos erővel adogatott, s szinte minden pozícióból támadott.

A harmadik gémben elvette a svájci világelső adogatását, s bár a következőben Federernek háromszor is alkalma volt az egyenlítésre, nem tudott élni a lehetőségekkel. A szett végéig nem is változott a helyzet: mindketten "hozták" a saját szervájukat, így Roddick megtartotta előnyét, s 31 perc alatt nyerte az első játszmát.

A folytatásban a világelső ritmust váltott, Roddick pedig egyre többet hibázott: Federer kétszer is elvette ellenfele adogatását és 4:0-ás vezetéshez jutott. Roddick azonban nem adta fel, hallatlan összpontosítással ezúttal eredményesen támadta le a svájci labdáit, visszavette, amit elvesztett, s egymás után négy gémet nyert. (Eközben "természetesen" volt egy rövidebb esőszünet.) Roddick már a rövidítésért adogathatott, ám az "idegek harcában" a svájci volt a jobb, s ezzel egyenlő lett az állás.

A harmadik játszmát ismét Roddick kezdte jobban, s akárcsak az első szettben, ismét a harmadik játékban vette el Federer adogatását, majd 4:2-es vezetésénél újra esőszünet szakította meg a döntőt. A közel félórás "pihenő" a svájci játékosnak kedvezett, nagyon jó játékkal, csodálatos kereszt-tenyeresekkel, átemelésekkel, pontos és kemény szervákkal kiegyenlített. Ezután egészen 6:6-ig fej-fej mellett haladt a két teniszező. A rövidítésben azonban Roddick keze újra "megremegett", simán vesztett.

A negyedik, s egyben utolsó felvonásban egészen 3:3-ig mindkét játékos nyerte a saját adogatását, ám a következőben Roddick újra hibázott. Federer semmire elvette az amerikai szerváját, és mint később kiderült, ez végzetesnek bizonyult.

Eredmény:
Férfi egyes, döntő:
Roger Federer (svájci, 1.)-Andy Roddick (amerikai, 2.) 4:6, 7:5, 7:6 (7-3), 6:4

Jonas Björkman, Todd Woodbridge, svéd-ausztrál duó nyerte a férfiak páros versenyét az angol nyílt teniszbajnokságon, miután négy játszmában legyőzte a Julian Knowle, Nenad Zimonjic (osztrák, szerb-montenegrói) kettőst. A női páros döntője a Cara Black, Rennae Stubbs (zimbabwei, ausztrál) duó diadalát hozta. Győzelmük mellett annak is örülhettek Blackék, hogy találkozójuk még az esőszünet előtt befejeződött.

Eredmények:
Férfi páros:
Jonas Björkman, Todd Woodbridge (svéd, ausztrál, 1.)-Julian Knowle, Nenad Zimonjic (osztrák, szerb-montenegrói, 16.) 6:1, 6:4, 4:6, 6:4

Női páros:
Cara Black, Rennae Stubbs (zimbabwei, ausztrál, 6.)-Liezel Huber, Szugijama Ai(dél-afrikai, japán, 5.) 6:3, 7:6 (7-5)