Két világklasszissal áll fel a Dream Team Athénban

2004.07.09. 13:03
A négy évvel ezelőttihez hasonló erősségű, de mindössze két nagy névvel felálló amerikai férfi kosárlabda-válogatott igyekszik megszerezni sorrendben negyedik olimpiai aranyérmét. Bryant, Malone és O' Neal nem vállalta az athéni részvételt.
Az Egyesült Államok Kosárlabda Szövetsége (USA Basketball) magyar idő szerint péntek hajnalban hivatalosan közzétette az athéni olimpián szereplő férfi csapat végleges névsorát.

Olimpiai újoncok a csapatban

A már korábban biztos utazónak számító Tim Duncan (San Antonio Spurs), Allen Iverson (Philadelphia 76ers), LeBron James (Cleveland Cavaliers), Richard Jefferson (New Jersey Nets), Stephon Marbury (New York Knicks), Shawn Marion és Amare Stoudemire (mindkettő Phoenix Suns) mellé Carmelo Anthony (Denver Nuggets), Carlos Boozer (Cleveland Cavaliers), Lamar Odom, Dwyane Wade (mindkettő Miami Heat) és Emeka Okafor (Charlotte Bobcats) került be a 12-es keretbe.

A szövetségi kapitány Larry Brownnak roppant nehéz dolga volt a Dream Team IV. összeállításánál, miután az elmúlt időszakban világsztárok egész sora mondta le különböző indokkal a felkérést. Többek között Kobe Bryant, Karl Malone (Mindkettő Los Angeles Lakers), Tracy McGrady (Houston Rockets), Jason Kidd (New Jersey Nets), Jermaine O,Neal (Indiana Pacers) és Mike Bibby (Sacramento Kings) sem vállalta a szereplést.

Nagy kihívás a győzelem ennek a csapatnak

A több fiatallal felálló együttestől, amelyből senki nem vett még részt olimpián, ennek ellenére természetesen az aranyérem megszerzését várja el a közvélemény és a USA Basketball is.

"Nagy kihívást jelent az olimpia ennek a csapatnak a számára. Úgy látom, megfelelően keveredik a tapasztalat és a fiatalos lendület a gárdában, ami sokoldalúságot biztosít a játékban" - mondta Stu Jackson a csapatért felelős igazgató.

A csapat:
Tim Duncan, Allen Iverson, LeBron James, Richard Jefferson, Stephon Marbury, Shawn Marion, Amare Stoudemire, Carmelo Anthony, Carlos Boozer, Lamar Odom, Dwyane Wade, Emeka Okafor