Megbénult a német tornászsztár

2004.07.15. 17:28
Tragédia árnyékolja be a német tornászok olimpiai előkészületeit: a hétfőn nyújtógyakorlata közben balesetet szenvedett Ronny Ziesmer megbénult, az orvosok szerint nem épül fel többé.
Hétfőn szenvedett súlyos balesetet a német tornászválogatott egyik tagja, Ronny Ziesmer. A nyújtón edző sportoló a Berlin melletti kienbaumi sportiskolában egy cukahara-duplaszaltó kombináció közben a földre zuhant.

Ziesmer a fejére esett, az első pillanatban egyértelmű, hogy nagy a baj, a diagnózis szerint nyakcsigolyája törött a német tornásznak és megsérült a gerincveleje, de mivel megoperálták, társai, edzői és az orvosok reménykedtek.

Csütörtökön kiderült, a huszonnégy éves Ziesmer valószínűleg soha nem állhat már talpra, nyaktól lefelé megbénult. "Sajnos nem reménykedünk abban, hogy valaha újra járni fog. Sem a kezét, sem a lábát nem tudja mozgatni" - mondta a tornászt kezelő UKB (baleseti) kórház igazgatója.

"Ronny esete életem legsötétebb élménye" - mondta a német Bildnek a balesetet közelről végignéző Andreas Hirsch szövetségi kapitány.

A 2003-as német bajnok még az intenzív osztályon fekszik, de eszméleténél van, így tudja azt is, hogy mennyire súlyos az állapota.

A német válogatott valószínűleg lemondja a szereplést a vasárnapi, gmündi nemzetközi felkészülési viadalon.