Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megbénult a német tornászsztár

2004.07.15. 17:28
Tragédia árnyékolja be a német tornászok olimpiai előkészületeit: a hétfőn nyújtógyakorlata közben balesetet szenvedett Ronny Ziesmer megbénult, az orvosok szerint nem épül fel többé.
Hétfőn szenvedett súlyos balesetet a német tornászválogatott egyik tagja, Ronny Ziesmer. A nyújtón edző sportoló a Berlin melletti kienbaumi sportiskolában egy cukahara-duplaszaltó kombináció közben a földre zuhant.

Ziesmer a fejére esett, az első pillanatban egyértelmű, hogy nagy a baj, a diagnózis szerint nyakcsigolyája törött a német tornásznak és megsérült a gerincveleje, de mivel megoperálták, társai, edzői és az orvosok reménykedtek.

Csütörtökön kiderült, a huszonnégy éves Ziesmer valószínűleg soha nem állhat már talpra, nyaktól lefelé megbénult. "Sajnos nem reménykedünk abban, hogy valaha újra járni fog. Sem a kezét, sem a lábát nem tudja mozgatni" - mondta a tornászt kezelő UKB (baleseti) kórház igazgatója.

"Ronny esete életem legsötétebb élménye" - mondta a német Bildnek a balesetet közelről végignéző Andreas Hirsch szövetségi kapitány.

A 2003-as német bajnok még az intenzív osztályon fekszik, de eszméleténél van, így tudja azt is, hogy mennyire súlyos az állapota.

A német válogatott valószínűleg lemondja a szereplést a vasárnapi, gmündi nemzetközi felkészülési viadalon.