Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

LeMond szerint is doppingol Armstrong

2004.07.15. 19:01
A US Postal szupersztárját, Lance Armstrongot még júniusban kezdte ki a média, amikor megjelent az "L.A.-ügyirat" című könyv, melyben a világklasszis állítólagos doppingügyeiről írnak. Eddig más nem vádolta az ötszörös Tour de France-győztest, ám a korábbi háromszoros bajnok Greg LeMond is kijelentette, úgy véli, honfitársa tiltott szereket használ.
Greg LeMond, a francia kerékpáros körverseny korábbi háromszoros bajnoka szerint képtelenség, hogy Lance Armstorng tiltott szerek használata nélkül készül fel évről évre a Tour de France-ra.

"Bármit megtenne, hogy titkai ne derüljenek ki"

"Lance bármit megtenne annak érdekében, hogy megtartsa titkait. Nem tudom, hogy csinálja, de egyszer minden ki fog derülni. Én a vadászbalesetem után sosem voltam már a régi, de ő egy hererákot követően jobb, mint valaha" - mondta a 43 éves legenda a Le Monde című napilapnak ötszörös Tour-győztes honfitársáról.

LeMondot egy vadászat alkalmával véletlenül lőtték hátba. Életveszélyesen megsérült, de végül felgyógyult és hosszú kihagyás után visszatért a nyeregbe.

A US Postal szupersztárját még júniusban "kezdték ki", amikor megjelent az "L.A.-ügyirat, Lance Armstrong titkai" című könyv, melyet a szerző Davis Walsh egy, az amerikai klasszis csapatánál korábban alkalmazottként dolgozó nő állításaira épített.

Lemond az első szakmabeli vádló

Az ír hölgy - aki évekig masszőrként, illetve asszisztensként tevékenykedett Armstrong mellett - azt állítja: a csillag többször üres fecskendők eltüntetésére kérte, illetve kölcsönvette sminkkészletét, hogy elfedhesse a karján látható tűszúrás-nyomokat.

A könyv megjelenése után Armstrong menedzsmentje beperelte a szerzőt, és megpróbálta elérni, hogy töröljék a vádakat tartalmazó részeket, illetve képviselői helyreigazítást is kértek. A bíróság elutasította a keresetet.

Sporttársai közül eddig senki nem vádolta a 33 éves kerékpárost, LeMond az első, aki nyíltan véleményt mondott az üggyel kapcsolatban.