LeMond szerint is doppingol Armstrong

2004.07.15. 19:01
A US Postal szupersztárját, Lance Armstrongot még júniusban kezdte ki a média, amikor megjelent az "L.A.-ügyirat" című könyv, melyben a világklasszis állítólagos doppingügyeiről írnak. Eddig más nem vádolta az ötszörös Tour de France-győztest, ám a korábbi háromszoros bajnok Greg LeMond is kijelentette, úgy véli, honfitársa tiltott szereket használ.
Greg LeMond, a francia kerékpáros körverseny korábbi háromszoros bajnoka szerint képtelenség, hogy Lance Armstorng tiltott szerek használata nélkül készül fel évről évre a Tour de France-ra.

"Bármit megtenne, hogy titkai ne derüljenek ki"

"Lance bármit megtenne annak érdekében, hogy megtartsa titkait. Nem tudom, hogy csinálja, de egyszer minden ki fog derülni. Én a vadászbalesetem után sosem voltam már a régi, de ő egy hererákot követően jobb, mint valaha" - mondta a 43 éves legenda a Le Monde című napilapnak ötszörös Tour-győztes honfitársáról.

LeMondot egy vadászat alkalmával véletlenül lőtték hátba. Életveszélyesen megsérült, de végül felgyógyult és hosszú kihagyás után visszatért a nyeregbe.

A US Postal szupersztárját még júniusban "kezdték ki", amikor megjelent az "L.A.-ügyirat, Lance Armstrong titkai" című könyv, melyet a szerző Davis Walsh egy, az amerikai klasszis csapatánál korábban alkalmazottként dolgozó nő állításaira épített.

Lemond az első szakmabeli vádló

Az ír hölgy - aki évekig masszőrként, illetve asszisztensként tevékenykedett Armstrong mellett - azt állítja: a csillag többször üres fecskendők eltüntetésére kérte, illetve kölcsönvette sminkkészletét, hogy elfedhesse a karján látható tűszúrás-nyomokat.

A könyv megjelenése után Armstrong menedzsmentje beperelte a szerzőt, és megpróbálta elérni, hogy töröljék a vádakat tartalmazó részeket, illetve képviselői helyreigazítást is kértek. A bíróság elutasította a keresetet.

Sporttársai közül eddig senki nem vádolta a 33 éves kerékpárost, LeMond az első, aki nyíltan véleményt mondott az üggyel kapcsolatban.