Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Keddtől ismét edzhet Cseh László

2004.07.24. 17:34
Az athéni olimpián aranyeséllyel induló úszó, Cseh László szerdán szenvedett lábközépcsont-törést, ám valószínűleg már jövő hét elején újrakezdheti az edzéseket. Egyelőre persze csak könnyített munkát végezhet, és csak később derül ki, mennyire terhelhető a lába.
"Javult a lábam, s ha mindent rendben találnak nálam, kedden ismét vízbe szállhatok" - jelentette ki szombaton az MTI-nek az athéni olimpia legesélyesebb magyar versenyzői között számon tartott Cseh László, Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes úszó, akit csütörtökön műtöttek meg a Sportkórházban lábközépcsonttöréssel.

Már járkál a sérült sportoló

A főigazgató főorvos, dr. Berkes István által elvégzett sikeres operációt követően a Bp. Spartacus kiválósága mankó segítségével ugyan, de már járkál. Sőt, rá is támaszkodhat sérült jobb lábára, amelyet gyógytornával igyekeznek mielőbb megfelelő állapotba hozni, hogy mégse kelljen lemondania az athéni aranyesélyeiről.

"Fáj még a fémlappal megerősített törött rész, de elviselhető. Ha semmi bonyodalom nem jön közbe, a jövő hét elején, valószínűleg kedden újból elkezdhetem az edzéseket. Persze csak fokozatosan, mert eleinte szó sem lehet még fordulók gyakorlásáról, a fokozatos visszaszoktatás most a legfőbb feladat" - mondta a szerencsétlen sérülését szerdán, a balatonfűzfői edzőtáborban egy véletlen mozdulat következményeként elszenvedett úszó, akit várhatóan vasárnap engednek haza a kórházból.

Már az első napon versenyeznie kellene

"Sokkal jobban van Lacika, ezáltal mi magunk is - foglalta össze a lényeget Kiss László szövetségi kapitány. - Óvatos bizakodással várjuk a jövő hetet, mert azt még nem tudni, mikortól lesz újból terhelhető. Ami a lényeges most, hogy minden stimmeljen a hét eleji vizsgálatoknál, jól gyógyuljon a sebe, s vízbe mehessen ismét."

Az athéni olimpia augusztus 13-án kezdődik a hivatalos megnyítóval, Cseh László első versenye másnap, augusztus 14-én lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?