Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Indurain: Merckx jobb volt, mint Armstrong

2004.07.27. 12:42
A kilencvenes évek elején öt Tour de France-győzelmet szerzett Miguel Indurain úgy gondolja, hogy a vasárnap hatszoros Tour-győztessé vált Lance Armstrong rekordgyőzelmével nem lett minden idők legjobb kerékpárosa. A volt baszk klasszis szerint a belga legenda, Eddy Merckx jobb volt az amerikainál.
Az ötszörös Tour de France győztes Miguel Indurain egy hétfői interjúban elmondta, nem irigyli Lance Armstrongot, aki egymás után hatodszor diadalmaskodott a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen. Ez a bravúr eddig egyetlen kerekesnek sem sikerült a viadal történetében.

"Armstrong megérdemelte"

"Lance nagyon megdolgozott a sikerért, s megérdemelte ezt a csodálatos eredményt - fogalmazott az egykori szuperklasszis, aki 1991 és 1995 között zsinórban diadalmaskodott a Touron. - Fölösleges lenne sopánkodnom, hiszen én régen abbahagytam, ő pedig sikerei csúcsán van. Anquetil, Merckx, Hinault és jómagam is szerettünk volna hatodszor nyerni, de nekünk sajnos nem jött össze. Hallottam, többen nem szeretik őt, de ilyen a világ, különbözőek vagyunk."

Arra a kérdésre viszont, hogy a világ legnagyszerűbb körversenyén aratott hatodik sikerrel Armstrong minden idők legjobb biciklise lett-e, nemmel felelt a baszkok volt világklasszisa.

"A kerékpársport legjobbja Merckx"

"Merckx egész évben versenyzett, indult a Girón, a Touron a Vueltán, és több rövidebb futamon is, míg Armstrong rendre csak Franciaországban áll rajthoz. A belga így is megnyert mindent, ami szerintem nagyobb teljesítmény, mint az amerikai hat Tour-győzelme. Természetesen ő is rendkívüli kerékpáros, rekordot állított föl, a Tour de France királya lett, ám a kerékpársport legjobbja Eddy Merckx" - mondta Indurain.