Armstrong megfenyegette olasz riválisát

2004.07.28. 20:12
A francia kerékpáros körverseny hatszoros győztese, az amerikai Lance Armstrong állítólag megfenyegette egyik olasz riválisát, Simeonit. A két versenyző tavaly óta perben és haragban áll egymással.
Az olasz rendőrség kihallgatta Filippo Simeonit, mivel állítólag a vasárnap befejeződött francia országúti kerékpáros körverseny, a Tour de France 18., múlt pénteki szakaszán megfenyegette őt az amerikai Lance Armstrong, aki sorozatban aratott hatodik végső sikerével csúcsot állított fel.

Az ominózus etapon hatan megszöktek - mint később kiderült, sikeresen - a mezőnytől, s hozzájuk akart csatlakozni a Domina Vacanze olasz kerekese, akinek korábban több vitája is volt Armstronggal. Csakhogy a 32 éves világklasszis az összetettben élen állótól teljesen szokatlanul vele tartott, ezzel tulajdonképpen "halálra ítélve" próbálkozását, hiszen Armstronggal a nyakán a karaván semmiképpen sem engedte volna el. Miután a mezőny utolérte őket, hátramaradtak, s beszélgettek. A US Postal kapitánya állítólag ekkor fenyegette meg Simeonit.

"Először megakadályozta, hogy megszökjek, majd megfenyegetett" - mondta a Gazzetta dello Sportnak Simeoni.

A két sportoló viszálya tavaly kezdődött, amikor Simeoni egy bolognai doppingper kapcsán terhelő vallomást tett a hírhedt Dr. Michele Ferrarira, aki tiltott szerrel látott el több sportolót. Az orvos többek között kapcsolatban állt Armstronggal is. Később a tengerentúli sztár hazugnak nevezte Simeonit, aki ezért rágalmazásért beperelte őt.

"Armstrong azt mondta nekem, hogy hibát követtem el, amikor Ferrari ellen vallottam és feljelentettem őt. Továbbá közölte, sok pénze, ideje és ügyvédje van, így tönkre tud tenni" - mesélte a pénteken történteket a sportnapilapnak Simeoni.