Natália
1 °C
7 °C

Bukás után nyert szakaszt Thuaux a magyar Touron

2004.07.28. 20:02
Phil Thuaux éppen a szervizautóból vett át frissítőt, amikor egy rossz kormánymozdulat miatt ő is kibillent egyensúlyából és hatalmasat bukott. Az ausztrál kerekes sérülései ellenére nem adta fel a küzdelmet, sőt a baleset mintha megsokszorozta volna az erejét, a pécsi körpályán leszakította a címvédőt, Remák Zoltánt is, és egy perces előnnyel megnyerte a Tour de Hongrie második szakaszát. Először nyert ausztrál kerekes a magyar körversenyen, s mindjárt duplázott is: az eredményhirdetésnél átvehette az összetett legjobbjának járó sárga trikót is.
Váratlan szökéssel kezdődött a Tour de Hongrie második szakasza, 14 kerekes röviddel a balatonföldvári rajt után ellépett a mezőnyből, a szökevények között tekert többek között a címvédő, a szlovákiai Remák Zoltán is. Ez a boly rövid idő alatt hat perc fölé növelte előnyét, amelyből két percnyi kitartott a baranyai emelkedőkig. Remák - akárcsak tavaly, sorsdöntő győzelmekor - az orfűi emelkedőn indította támadását, de a ferencvárosi Garamszegi László tartotta vele a lépést, egészen addig, amíg defektet nem kapott.

Úgy tűnt, Remák ezúttal is győz Pécsett, ám az ausztrál Cyclingnews.com kerekese, Phil Thuaux előbb befogta, majd az első pécsi körben le is szakította a Podbrezová csapatkapitányát. Az utolsó körben Thuaux még egy lapáttal rátett, s több mint egy perces előnnyel megnyerte a szakaszt. Az üldözők a pécsi körözés közben rengeteget faragtak hátrányukból, a legjobb hazai kerekes, Lengyel Tamás három perces hátránnyal az ötödik helyen ért célba.

Az összetett versenyben Thuaux viselheti a sárga trikót, de még semmi sem dőlt el, már a csütörtöki békéscsabai csapatidőfutamon nagyot változhat a kép.

Eredmények:
2. szakasz a Pécs Nagydíjért, Balatonföldvár-Pécs (166.4 km): 1. Phil Thuaux (ausztrál, Cyclingnews.com) 3:59:09, 2. Remák Zoltán (szlovákiai, Podbrezová) 1:06 perc hátrány, 3. Martin Prazdnovsky (szlovák, Podbrezová) 3:01 p h., 4. Udo Müller (német, RSH) azonos idővel, 5. Lengyel Tamás (P Nívó-Betonexpressz-FTC) a. i.
Összetett verseny a DHL Nagydíjért: 1. (sárga trikóban) Phil Thuaux (ausztrál, Cyclingnews.com)
Gyorsasági pontverseny a Toyota Nagydíjért: 1. (piros trikóban) Martin Prazdnovsky (szlovák, Podbrezová)
Hegyi pontverseny a Michelin Nagydíjért: 1. (kék trikóban) Remák Zoltán (szlovákiai, Podbrezová)
A legjobb magyar kerekes (Port.hu Nagydíj): Lengyel Tamás ( Nívó-Betonexpressz-FTC)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?