A szlovákiai Remák nyerte a magyar körversenyt

2004.08.01. 21:40
A címvédő szlovákiai Remák Zoltán nyerte a Tour de Hongrie kerékpáros körversenyt, melynek utolsó szakaszán az ausztrál Coby Stevenson bizonyult a leggyorsabbnak. A legjobb magyar, Garamszegi az ötödik helyen végzett.
A pénteki lerövidített és a szombati királyszakasz után vasárnap a befejező etap várt a Tor de Hongrie mezőnyére. A Gyöngyös és Budapest közötti 135 km-es etapon sokáig egy, magyarokból álló csoport tekert az élen, de 2 km-rel a vége előtt elfogyott az előnye. Az ötödik szakasz után élen álló Remák Zoltán a mezőnnyel ért célba, így a tavalyi évhez hasonlóan ismét ő végzett az élen az összetettben a magyar körversenyen.

A szlovákiai versenyző Vida László és Török Győző után a harmadik olyan kerekes, akinek sikerült megvédenie címét a Tour de Hongrie-n.

A legjobb magyar, Garamszegi László az egyik kanyarban bukott, s a kerékpárja szerelésével mintegy két percet vesztett, így ötödik lett a végelszámolásnál.

A mezőnnyel haladva tekintette meg a Tour de Hongrie utolsó két szakaszát Jean-Marie Leblanc, a Tour de France versenyigazgatója. "A legfontosabb a biztonság, és úgy láttam, hogy erre oda is figyeltek" - mondta a vasárnapi befutó után tapasztalatait összegezve. Leblanc szerint az utak minősége általában megfelelő volt, és a csapatok számával sem akadt gond, noha - mint mondta - több külföldi együttes meghívása nyilván jót tenne a versenyek. A világ legismertebb kerékpáros viadalának igazgatója szerint a magyar Tour a hasonló versenyek harmadik vonalába sorolható.

Tour de Hongrie, 6., egyben zárószakasz, Gyöngyös-Budapest, 135 km
1. Cody Stevenson (ausztrál, Cyclinews.com) 3:07:11 ó
2. Morten Christiansen (norvég, Cykelcity.se) azonos idővel
3. Daniel Strauch (német, Team Rsh) a. i.
4. Árvai Attila (P-Nívó Betonexpressz FTC II.) a. i.
Az összetett végeredménye
1. Remák Zoltán (szlovák, Sport Podbrezova) 20:03.26 óra
2. Phillip Thuaux (ausztrál, Cyclingnews.com) 2:06 perc hátrány
3. Martin Prazdnovsky (szlovák, Sport Podbrezova) 2:23 p. h.
..5 Garamszegi László (P-Nívó Betonexpressz FTC I.) 5:03 p. h.
A pontverseny győztese:
Prazdnovsky
A legjobb hegyimenő:
Garamszegi