Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szoros meccsen vereség a németektől

2004.09.23. 09:15
A magyar férfi kosárlabda-válogatott hazai pályán Európa-bajnoki középdöntő mérkőzésen nagy csatában vereséget szenvedett a világbajnoki bronzérmes német együttestől.
Fantasztikusan kezdett a magyar válogatott, hiszen alig öt perc elteltével 14-4-re vezetett az együttes. A Körcsarnokban megrendezett összecsapáson óriási lelkesedéssel indult csatába Zsoldos András legénysége, és harcosságukkal rendre hibára késztették a németeket.

Egy német időkérés után kicsit megtorpant az együttes, ennek ellenére kilenc pontos előnnyel várhatta a folytatást, ahol tovább dübörgött a magyar henger. Németh többször is eredményes volt a hárompontos vonalon kívülről, így a vendégeknek nem sikerült felzárkózniuk. A negyed második felében Dirk Nowitzki, az NBA-ben szereplő Dallas Mavericks szupersztárja a kezébe vette az irányítást, és többször is kellemetlen perceket okozott a magyar játékosoknak, akik ettől némiképp megzavarodtak. A fordulás előtt már csak egyetlen kosár volt a különbség.

A második félidőt mindkét gárda rendkívül idegesen kezdte, hiszen hosszú perceken keresztül rendre óriási hibákat láthatott a közönség - mindkét oldalról. A negyed többnyire a németekről szólt, de az utolsó percekre feltámadt a magyar csapat, és Kámán, valamint Simon gyönyörű találataival ismét átvette a vezetést.

A zárófelvonásban hihetetlen izgalmaknak lehettek szemtanúi a szurkolók: percről percre változott a mérkőzés képe. A németeknek sikerült megszerezniük a vezetés, ám a kivételes küzdenitudása miatt Zsoldos András tanítványai rendre felzárkóztak.

A hajrában döntő szituációkban megremegett a magyar játékosok keze, míg a vendégek egy-egy "apró" kosárral végül eldöntötték a találkozó sorsát. A magyar csapat így szombaton ki-ki mérkőzésen Ukrajnában harcolhatja ki a továbbjutást.

Eredmény:
Férfiak, C-csoport, 5. forduló:
Magyarország-Németország 70-78 (27-18, 15-22, 15-14, 13-24)
Körcsarnok, 3000 néző
a magyar pontszerzők: Németh 18, Kámán 14, Fodor 13, Czigler 8, Simon, Báder, Mészáros 5-5, Bencze 2
a legjobb német dobók: Nowitzki 27, Greene 12, Okulaja, Wucherer 10-10