Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pásztory Dóra világcsúccsal aranyérmes a paralimpián

2004.09.23. 22:12
Az Athénban zajló paralimpián csütörtökön két érmet nyertek a magyar versenyzők. Pásztory Dóra saját világrekordját megdöntve megnyerte a 200 méteres vegyesúszást az S-8-as kategóriában, és megszerezte a magyar csapat első aranyérmét, míg Kovács Ervin ugyanezen a távon a férfiak S-5-ös kategóriájában második helyen végzett.
Pásztory Dóra megnyerte a 200 méteres vegyesúszást az S-8-as kategóriában az athéni paralimpián, s ezzel Magyarország első aranyérmét szerezte meg. Kovács Ervin ugyanezen a távon a férfiak S-5-ös kategóriájában második helyen végzett.

Két másodperccel javította meg saját világcsúcsát Pásztory

Az Athénban korábban két ezüstöt begyűjtő Pásztory a fináléban 2:55.01 perces idővel több mint két másodpercet javított a délelőtti elődöntőben elért 2:57.86 perces világcsúcsán. A pécsi kíválóság az olasz Immacolata Cerasuolót és az izraeli Keren Or Leybovitch-ot utasította maga mögé nagy fölénnyel.

Kovács Ervin legyőzője is világrekorddal nyert

Az előcsatározások során szintén világrekordot (3:05.39 p) elérő Kovács Ervin a döntőben "csak" 3:06.21 perc alatt teljesítette a távot, míg a kínai Ho Csün-csüan (He Junquan) délelőtti csúcsát megdöntve 3:04.15-tel ért célba. A bronzérmet a francia Pascal Pinard szerezte meg. Kovács ezzel - az 50 m hát és 50 m pillangó után - harmadik ezüstérmét szerezte Athénban.

A magyar csapat ezzel egy arany-, nyolc ezüst- és hét bronzérmet gyűjtött eddig a paralimpián.