Pásztory Dóra világcsúccsal aranyérmes a paralimpián

2004.09.23. 22:12
Az Athénban zajló paralimpián csütörtökön két érmet nyertek a magyar versenyzők. Pásztory Dóra saját világrekordját megdöntve megnyerte a 200 méteres vegyesúszást az S-8-as kategóriában, és megszerezte a magyar csapat első aranyérmét, míg Kovács Ervin ugyanezen a távon a férfiak S-5-ös kategóriájában második helyen végzett.
Pásztory Dóra megnyerte a 200 méteres vegyesúszást az S-8-as kategóriában az athéni paralimpián, s ezzel Magyarország első aranyérmét szerezte meg. Kovács Ervin ugyanezen a távon a férfiak S-5-ös kategóriájában második helyen végzett.

Két másodperccel javította meg saját világcsúcsát Pásztory

Az Athénban korábban két ezüstöt begyűjtő Pásztory a fináléban 2:55.01 perces idővel több mint két másodpercet javított a délelőtti elődöntőben elért 2:57.86 perces világcsúcsán. A pécsi kíválóság az olasz Immacolata Cerasuolót és az izraeli Keren Or Leybovitch-ot utasította maga mögé nagy fölénnyel.

Kovács Ervin legyőzője is világrekorddal nyert

Az előcsatározások során szintén világrekordot (3:05.39 p) elérő Kovács Ervin a döntőben "csak" 3:06.21 perc alatt teljesítette a távot, míg a kínai Ho Csün-csüan (He Junquan) délelőtti csúcsát megdöntve 3:04.15-tel ért célba. A bronzérmet a francia Pascal Pinard szerezte meg. Kovács ezzel - az 50 m hát és 50 m pillangó után - harmadik ezüstérmét szerezte Athénban.

A magyar csapat ezzel egy arany-, nyolc ezüst- és hét bronzérmet gyűjtött eddig a paralimpián.