Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Szíve miatt hagyja abba a magyar hokisztár

2004.09.24. 15:45
Komoly veszteség érte már a bajnoki rajt előtt a címvédő Alba-Volán együttesét. A csapat és a válogatott meghatározó játékosánál, Ocskay Gábornál a bajnokságot megelőző orvosi vizsgálaton szívnagyobbodást állapítottak meg, emiatt alkalmatlan az élsportra.
Szívproblémák miatt valószínűleg be kell fejeznie sikerekben gazdag pályafutását Ocskay Gábornak, az Alba Volán-FeVita és a magyar válogatott klasszis jégkorongozójának.

A 28 éves csatár szerdán kötelező orvosi vizsgálaton vett részt a vasárnap kezdődő bajnoki rajt előtt, s ott elszomorító hírt kapott: a versenyzéstől megnagyobbodott szíve funkcionális zavarokat okoz, emiatt már alkalmatlan az élsportra.

"Aztán csütörtökön és pénteken is újabb vizsgálaton estem át Budapesten és Székesfehérváron, de mindegyik alkalommal azt tanácsolták az orvosok, álljak le a jégkoronggal. Még nem adom fel, a jövő héten újabb teszt lesz, de ha akkor is hasonló eredmény születik, nincs mese, befejezem a hokit. Pedig fizikálisan most is remekül érzem magam" - mondta az MTI-nek Ocskay, akit a szeptember első hetében rendezett nemzetközi válogatott torna legjobb csatárának választottak.

A több mint 100-szoros felnőtt válogatott játékos Magyarországon minden fontosabb egyéni és csapatcímet begyűjtött, s bízott benne, hogy hamarosan egy rangos külföldi bajnokságban is kipróbálhatja magát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?