Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kramnyik őrzi előnyét

2004.09.30. 19:28
A sakk-világbajnoki címvédő, Vlagyimir Kramnyik a negyedik partiban ismét döntetlent ért el a magyar Lékó Péter ellen, így őrzi egypontos előnyét. Az állás: 2.5-1.5.
A sakk-világbajnoki döntő negyedik mérkőzésén a címvédő orosz Vlagyimir Kramnyik vezethette a világos bábukat. A nagymester ismételten e4-gyel kezdett, amire Lékó a második partihoz hasonlóan újra a spanyol megnyitást választotta.

A tizenegyedik lépésig gyorsan játszottak, ám akkor Lékó lépése gondolkodóba ejtette Kramnyikot, aki harmincöt percet gondolkodott.

A folytatásban nagy pozíciós küzdelem folyt a táblán, de a felek nem tudtak előnyt kicsikarni, és végül a 43. lépésben döntetlenben egyeztek meg.

Szombaton Lékó vezetheti a világos bábukat, viszont összetettben Kramnyik őrzi a múlt szombaton, nehezen kivívott előnyét.