Telt házat várnak a jövő évi jégkorong-vb rendezői

2004.10.12. 15:45
A magyar válogatott valamennyi hazai mérkőzésére telt házat várnak a 2005. április 17. és 23. között sorra kerülő divízió I-es jégkorong-világbajnokság debreceni házigazdái.
A 2005. április 17. és 23. között sorra kerülő divízió I-es jégkorong-világbajnokság keddi budapesti sajtótájékoztatóján - melyen a magyar szövetség (MJSZ) és a Debreceni Sportcentrum Kht. együttműködési megállapodást írt alá - Studniczky Ferenc, az MJSZ elnöke emlékeztetett arra, hogy másfél éve programot hirdetettek, melyben nemzetközi figyelmet keltő események megrendezését vetítették elő.

"Ilyen esemény lesz a jövő évi világbajnokság is" - mondta, s egyben utalt arra, hogy három éven belül már harmadszor bonyolíthat le magyarországi város divízió I-es vb-t. (2002-ben Székesfehérvár és Dunaújváros, 2003-ban pedig Budapest volt a házigazda.) Akárcsak az elmúlt években, jövőre is a magyar együttes valamennyi meccsére teltházat várnak a szervezők.

A célokat érintve Studniczky arról is beszélt, hogy az esemény megrendezése nagy mértékben járul hozzá a sportág helyi népszerűsítéséhez, ezzel együtt pedig ahhoz, hogy egyszer felnőtt élvonalbeli csapata legyen Debrecennek.

Orendi Mihály, a kht. ügyvezető igazgatója - aki a szervezőbizottságban ugyanezt a posztot tölti be - arra hívta fel a sajtótájékoztató résztvevőinek a figyelmét, hogy a hajdúsági város négy év leforgása alatt már a hatodik világ-, vagy kontinentális versenynek ad majd otthont, az ifjúsági atlétikai vb, a tornászok szerenkénti vb-je, az aerobik Eb, az ifjúsági jégkorong vb, valamint a decemberi női kézilabda Eb egyes mérkőzései után kerül sor a felnőtt hokisok összecsapásaira.

A divízió I-es vb A-csoportjának küzdelmeiben a házigazdák mellett a britek, a norvégok, a lengyelek, a japánok és a kínaiak vesznek részt, s a győztes kerül fel a legjobbak közé. A létesítmény bejárása során egyértelműen pozitív benyomásokat szerzett Thomas Freyer, a nemzetközi szövetség marketing menedzsere, aki ennek a véleményének a sajtó képviselői előtt is hangot adott.

A vb programja:
április 17.:
Nagy-Britannia - Lengyelország 13 ó, Kína-Japán 16:30, Magyarország-Norvégia 20

április 18.:
Lengyelország-Kína 13, Norvégia - Nagy-Britannia 16:30, Japán-Magyarország 20

április 19.:
pihenőnap

április 20.:
Japán - Nagy-Britannia 13, Norvégia-Lengyelország 16:30, Kína-Magyarország 20

április 21.:
pihenőnap

április 22.:
Norvégia-Kína 13, Lengyelország-Japán 16:30, Magyarország - Nagy-Britannia 20

április 23.:
Japán-Norvégia 13, Nagy-Britannia - Kína 16:30, Lengyelország-Magyarország 20 ó