Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Verseny közben vesztette el szeretteit a milliárdos csapatfőnök

2004.10.25. 13:21
Fiát, bátyját és két unokahúgát veszítette el vasárnap egy repűlőgép-szerencsétlenségben Rick Hendrick, az egyik legsikeresebb NASCAR-csapata tulajdonosa. Az amerikai autóverseny-sorozatban szereplő milliárdos egyik kocsija épp győzött, amikor értesítették, hogy lezuhant a szeretteit a martinsville-i futamra szállító magángépe.
Lezuhant az amerikai autós gyorsasági NASCAR sorozat egyik meghatározó csapatának, a Hendrick Motorsportsnak a kisrepülője.

A magángép tíz emberrel a fedélzetén a martinsville-i futamra tartott, amikor bekövetkezett a tragédia. A Beech 200 típusú gép - a BBC értesülései szerint - Virginia állam déli, hegyvidékes térsége fölött tűnt el.

A csapatfőnök a helyszínen nézte a versenyt

A szerencsétlenségben, amelynek körülményeit egyelőre még vizsgálják, a nyolc utas és a két pilóta is életét vesztette, köztük az istállótulajdonos Rick Hendrick fia, bátyja valamint két unokahúga is.

Maga a csapatfőnök nem tartózkodott a repülőn, élőben nézte végig a vasárnapi futamot, amelyet épp egyik pilótája, Jimmy Johnson nyert meg.

A pilótákkal csak a célbaérés után értesültek tragédiáról A multimilliomos Hendricknek három további autója is van, az övé a többszörs NASCAR-bajnok Jeff Gordon, valamint Terry Labonte és Brian Vickers kocsija. A tragédia épp a futam közben történt, de a pilótákat a leintésig nem tájékoztatták. Azt követően viszont mindannyian az istálló egyik kamionjába mentek, és már részt sem vettek a hivatalos eredményhirdetésen.

A Hendrick Motorsports a NASCAR-sorozat egyik legsikeresebb csapata, húszéves fennállása alatt pilótái összesen száznál is több versenyt nyertek.