Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Műkorcsolya
Percről Percre

Vörös és Radulovics SportStar Awards elismerést kapott

2004.10.28. 16:11
Két magyar sportolót, az öttusázó Vörös Zsuzsannát és a kézilabdázó Radulovics Bojanát is elismerésben részesítették a SportStar Awards díjátadás keretében.
Az öttusázó Vörös Zsuzsanna és a kézilabdázó Radulovics Bojana is elismerésben részesült hétfőn este a sportcsillagok díjazása (SportStar Awards) keretében, a lausanne-i Olimpiai Múzeumban.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Vörös, valamint a 2000-ben és tavaly a világ legjobb játékosának választott, Bajnokok Ligája-győztes, olimpiai és vb-második Radulovics mellett további 52 európai híresség teljesítményét ismerték el, akik a legjobban képviselik a sport alapértékeit. A gálán díjat kapott a horvát színekben versenyző asztaliteniszező, Boros Tamara is.

A listán - többek között - olyan világsztárok szerepeltek, mint Jelena Iszinbajeva orosz rúdugró, Christian Olsson svéd hármasugró, Birgit Fischer német kajakos, Jana Klocskova ukrán és Pieter van den Hoogenband holland úszó, Justine Henin-Hardenne belga és Roger Federer svájci teniszező, Leontien Zijlaard van Moorsel holland és Jens Fiedler német kerékpáros, Valentina Vezzali olasz vívó, Alina Kabajeva orosz ritmikus gimnasztikázó, Jordan Jovcsev bolgár tornász és Jan-Ove Waldner svéd asztaliteniszező.

Ezenkívül elismerést kapott két fogyatékos sportoló is, az izlandi Kristin Ros Hakonardottir és a brit Lee Pearson. Az ünnepségen jelen volt Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetője, Juan Antonio Samaranch, a NOB tiszteletbeli elnöke, valamint Mario Pescante, az Európai Olimpiai Bizottságok Szervezetének első embere is.