'Jó dolog Mandula Petrának lenni'

2004.11.05. 14:54
"Nem is egy gyereket szeretnék, de egyelőre még teniszezni akarok" - vallotta be az Index Törzsasztalában a legjobban jegyzett magyar teniszezőnő, Mandula Petra. Elmondta azt is, hogy jól érzi magát a bőrében, és beszélt az oroszok titkáról is valamint az itthoni gátló tényezőkről. Kifejtette azt is: zavarja, ha nem valós adatokat írnak keresetéről.
A jelenlegi a női teniszezők világranglistájának 81. helyén álló Mandula Petrához az első kérdés az Index Törzsasztalában a Federation Kupa-szerepléssel kapcsolatosan érkezett. Mandula tavaly ugyanis egy sérülése miatt lemondta a válogatott részvételt, és sokan a szemére vetették, hogy önös érdekei miatt döntött így, és nem is volt akadálya szereplésének. Most azt mondta, az ügyet tisztázták a korábbi kapitánnyal, Temesvári Andreával, a jövőbeni összeállításról azonban nincsenek információi.

Wartusch volt az ideális párospartnere

Mandula kéthónapos kihagyása után jövő év elején tér vissza a pályára - a napokban kezdi el felkészülését -, és céljai között az is szerepel, hogy az eddigi legjobb helyezésén javítson. "Mivel egyszer már voltam harmincadik, úgy érzem, az a helyezés bármikor elérhető, és természetesen, ha már eljutok addig, látom, hogy nem sok kell a további előrelépéshez" - mondta.

Legnagyobb győzelmének az idei Capriati elleni sikerét tartja, kedvenc párospartnerének pedig az osztrák Patricia Wartuscht, akivel a legeredményesebb is volt. A huszonhat éves játékos azt is elárulta, hogy zavarja, ha megjelenik az újságokban a keresete, kivált, ha rossz adatot írnak. (Eddig 942 ezer dollárt teniszezett össze pályafutása során.)

Jól érzi magát a bőrében

Legmerészebb álmairól szólva kifejtette, hogy földöntúli boldogság lenne számára, ha egy győztes Grand Slam-döntő után megköszönhetné a szeretteinek, hogy segítettek a győzelmében.

Pályafutása vége után is szeretne a tenisz közelében maradni, nem is egy gyereket szeretne, de pillanatnyilag élvezi az egyedüllétet. "A világ semennyi pénzéért sem cserélnék senkivel. Jó dolog Mandula Petrának lenni. Mindenkinek megvan a saját problémája, így nekem is, de ettől függetlenül jól érzem magam a bőrömben" - jelentette ki.

"Itthon hiányzik a kitartás és a hit"

Kedvenceiről - színház, mozi, könyv - is őszintén beszélt, de a magyar mentalitás fogyatékosságait sem rejtette véka alá. Hozzátette, egy orosz teniszező azért van előnyben a magyarral szemben, mert az oroszoknál az egyetlen kitörési lehetőség a sport. "Itthon hiányzik a kitartás és a hit" - állította.

A neki komponált "Nehogy már az ász üsse a Petrát!" felcsattanás elnyerte tetszését.