József, Bánk
-7 °C
0 °C

Primász Ágnes lemondott a válogatottságról

2004.11.05. 16:45
A 2001-es Európa-bajnokság gólkirálynője, Primász Ágnes Faragó Tamás kapitánnyal került rossz viszonyba, és emiatt nem kíván a jövőben a válogatottban szerepelni.
Primász Ágnes Európa-bajnok vízilabdázó a továbbiakban nem kíván a Faragó Tamás irányította válogatottban szerepelni. A 2001-es budapesti Európa-bajnokság gólkirálynője ezt nyilatkozatban tudatta egyesülete, a Dunaújvárosi Főiskola-ELCO elnökségével. Az egyesület elfogadta és támogatja döntését - tájékoztatta a DF-ELCO az MTI-t pénteken.

Az elnökség támogatását kéri

"Hosszas gondolkodás után, az elmúlt időszak eseményeinek következményeként bejelentem, hogy lemondok a magyar női vízilabda válogatottban való szereplésről. Kérem az egyesület vezetőségét, hogy az ügyben vegye fel a kapcsolatot az MVLSZ illetékeseivel, és tájékoztassa őket döntésemről. A továbbiakban kizárólag az egyesületemben (DF-ELCO) végzett eredményes munkára koncentrálok. Kérem az Elnökséget, hogy ezen elhatározásom megvalósításában támogasson" - írta nyilatkozatában Primász Ágnes.

Több mint egy éve romlott meg a viszony

Magyarázatul a következőket fűzte hozzá: "1995 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal voltam tagja a magyar női vízilabda-válogatottnak. Ebben a hosszú időszakban mindvégig legjobb tudásommal szolgáltam a válogatott érdekeit. 2000-től Faragó Tamás irányítása alatt kiváló eredményeket ért el a csapat. Ezen időszak nemcsak a válogatott, hanem a saját teljesítményem szempontjából is sikeres volt" - magyarázta.

Primász döntése bizonytalan időszakra szól

"A 2003-as perthi Világkupát követően köztem és Faragó Tamás között fokozatosan romlott a kommunikáció minősége. Ez a változás pszichésen megviselt, mely a teljesítményemet negatív irányban, nagymértékben befolyásolta. Jelenleg és a közeljövőben az imént említett körülmények között elképzelhetetlennek tartom az eredményes együttműködést. Végül meg szeretném jegyezni, hogy számomra minden alkalommal óriási büszkeséget jelentett a lehetőség, hogy a címeres "mezben" képviselhettem hazánkat. Döntésem bizonytalan időszakra szól, minden vágyam, hogy újra eredményes tagja lehessek a magyar válogatottnak" - összegzett a válogatottságról lemondó játékos.