A Honvédé a vízilabda Szuperkupa

2004.11.06. 17:28
A budapesti Komjádi uszodában rendezték meg a vízilabda Szuperkupa idei döntőjét, és az Euroliga-győztes magyar bajnok Honvéd-Domino egy góllal legyőzte a spanyol Barcelonát. Úgy tűnt, sokkal simább lesz a meccs, de a mieink gyorsan elszórakozták négygólos előnyüket, ám Kiss a hajrában kétszer is eredményes volt, és eldöntötte a kupa sorsát. '94 után ismét Magyarországra kerülhet a Szuperkupa.
Magyar szempontból tökéletesen kezdődött a találkozó, hiszen a Honvéd-Domino rögtön az első támadását gólra váltotta. Szívós szépen ejtett, és fél perc sem telt, amikor már vezetett a magyar társulat. A Barcelona az első negyedben képtelen volt gólt lőni, a kapufát viszont többször is telibe találták a vendégek. A másik oldalon Benedek Tibor jobban célzott négyméteresből, így az első hét perc után 2-0 volt az állás.

Holtpont a harmadik negyedben

A folytatásban Kovács Olivér volt eredményes, a spanyolok először a tizedik percben zörgették meg a hálót. A félidőig mindkét csapat megduplázta góljai számát - 6-2 volt az állás a pihenőnél -, Biros megúszás után, Kiss Gergely pedig előbb négyesből, majd előnyből lőtt gólt.

A harmadik negyedben aztán Kovács István szakvezető lecserélte az addig jól védő olimpiai bajnok kapusát, Gergely Istvánt, és ez nem bizonyult jó húzásnak, mert a spanyolok ahányszor kapura lőttek, az a hálóig ment. A védők sem segítették igazán a beálló Kovács Zoltán dolgát.

Kiss Gergely két góllal fordított

Támadásban is visszaesett a magyar csapat - Biros például előbb megúszás utáni ziccert, majd büntetőt hibázott -, ennek köszönhetően a spanyolok négy gólt lőttek zsinórban és percek alatt egyenlítettek. (Perez és a két Perrone volt különösen elemében.) A negyed végéig még egy-egy gól esett, magyar részről Vári bombázott a kapuba, így az utolsó hét perc előtt 7-7-et mutatott az eredményjelző.

A zárónegyedben Benedek a találkozó legszebb gólját érte el, majd Molina következett és Riccardo Perrone - Kovács megint nem állt feladata magaslatán -, így négy perccel a vége előtt, először a meccsen vezetett a LEN-Kupa-győztes spanyol alakulat. Kiss Gergely azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, a következő támadásból nagy gólt lőtt messziről.

Kovács és Benedek tíz év után nyertek újra

És hogy a Honvédnak meglegyen a győzelme, és első Szuper Kupája, arról is a balkezes olimpiai bajnok gondoskodott - idén őt választották a világ legjobb pólósának -, mert pattintott lövése utat talált a hálóig. A hajrában a védekezése is feljavult a magyaroknak.

Az Újpest '94-es elsősége után ismét Magyarországra került a trófea. Kovács István volt akkor is a magyar csapat trénere, és Benedek Tibor is részese volt a sikernek.

Jegyzőkönyv:
Domino-BHSE - CN Barcelona (spanyol) 10-9 (2-0, 4-3, 1-4, 3-2)
góldobók: Kiss G. 4, Benedek 2, Szívós, Kovács O., Vári, Biros 1-1, illetve R. Perrone, F. Perrone 3-3, Perez 2, Molina 1