Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Sorsoltak a vízilabda kupákban

2004.11.07. 15:16
A férfi vízilabda Euroliga címvédője, a Honvéd-Domino nehéz csoportba került, a Vasas helyzete könnyebbnek tűnik. A LEN-Kupában a Szegednek van a legnagyobb esélye a továbbjutásra.
A vasárnapi budapesti ebédidős sorsoláson előbb a 2005-ös montreali vb csoportbeosztásait készítették el, és az olimpiai hatodik, a legutóbbi világbajnokságon pedig ötödik Faragó-csapat mellé Németországot, Franciaországot és Fehéroroszországot húzták ki a kalapból, vagyis nem lehet gond a selejtezős akadály sikeres leküzdésével. (A világbajnoki címvédő férfiválogatottnak nem kell kvalifikációt vívnia.)

Az első két helyezett jut tovább a csoportokból

A nemzeti válogatottak után az európai kupasorozatok folytatásáról határoztak a LEN, a kontinentális szövetség illetékesei, az Euroliga főtáblájának szereplőit négyes csoportokba, a LEN Kupa legjobb tizenhat együttesét pedig párokba osztva.

Ami az előbbit illeti, a legutóbbi kiírás győztese, a Domino-Honvéd a körmérkőzéses rendszerben a görög Olimpiakosszal, az orosz Sturm Csehovval és az olasz Bresciával - csupa nehéz vetélytárssal - találkozik egyszer-egyszer idehaza és idegenben is.

Varga Zsolt hazatér csapatával

A szintén Euroliga-szereplő TEVA-VasasPlaket szerencsésebb "beosztásba" került: a piros-kékeknek a nyolc közé jutást jelentő első két hely egyikét a horvát Jug Dubrovnik, a francia Olympic Nice és a szerb-montenegrói Nis ellenében kell kiharcolniuk.

A LEN Kupában a nyolcaddöntős párokban a csoportselejtezőjét megnyerő Szeged-Beton VE idehaza kezd a görög Vuliagmenivel, az UTE-VB Leasing viszont először vendégségbe megy az olasz Camoglihoz. A harmadik érintett magyar csapat, a Betonút-FTC a Dinamo Moszkvával itthon kezd, majd utazik a volt Vasas-centert, Varga Zsoltot is foglalkoztató orosz együtteshez. Nem kétséges, a zöld-fehérekre vár a legfogósabb feladat.

A csoportbeosztás:
A csoport: Dubrovnik (horvát), Nice (francia), VASAS, Nis (szerb-montenegrói)
B csoport: Jadran Herceg Novi (szerb-montenegrói), Barceloneta (spanyol), Pro Recco (olasz), Mladost Zagreb (horvát)
C csoport: Volgograd (orosz), Spandau 04 (német), Posillipo (olasz), Primorje Rijeka (horvát)
D csoport: DOMINO-BHSE, Olympiakosz Pireusz (görög), Csehov (orosz), Brescia (olasz)

Férfi vízilabda LEN-kupa, nyolcaddöntő:
SZEGED-Vuliagmeni (görög), Camogli (olasz)-ÚJPESTI TE, Savona (olasz)-Jadran Split (horvát), Kazany (orosz)-Olympique Marseille (francia), CN Mataro (spanyol)-Panioniosz (görög), FTC-Dinamo Moszkva (orosz), NC Patrasz (görög)-Primorac Kotor (szerb-montenegrói), Medvescak (horvát)-Partizan Beograd (szerb-montenegrói)