Rosszabb gólaránnyal esett ki a magyar hokiválogatott

2004.11.14. 20:57
Majdnem sikerült a bravúr, azonban 1:35 perccel a Norvégia elleni mérkőzés vége előtt szerzett hazai találat - így rosszabb gólkülönbség - miatt nem jutott tovább a magyar jégkorong-válogatott a stavangeri olimpiai selejtezőből. A norvégok ellenfele Dánia, Svájc és Japán lesz a követlező körben, és a legjobb vehet részt a 2006-os olimpián.
A magyar jégkorong-válogatott játékosai az utolsó mérkőzés előtt tudták: csak a győzelem segítheti továbbjutási szándékait, mert a norvégok simán verték Kínát, míg a mieink csupán egy góllal.

Sille emberhátrányban is eredményes volt

A hazaiak viszont semmit sem bíztak a véletlenre, Vikingstad gyorsan gólt ütött Szupernek Vas János kiállítása alatt. A vendégek kisebbfajta csúcsot állítottak fel azzal, hogy az első harmadban egyszer sem ütöttek kapura.

Nem úgy a második játékrész elején, amikor is az első kísérlet rögtön gólt hozott. A tornán remeklő Ladányi passzát Vas Márton értékesítette. Nem tartott azonban sokáig az öröm, mert 1:24 perc múlva újra a skandináv gárda vezetett. Később Fodor ült a büntetőpadra, ebben az emberhátrányban viszont most a norvég kapuba került a pakk Sille révén.

Szélig szerencsés gólját gyorsan kiegyenlítették

A záróharmadban szinte végig emberhátrányban játszott a vendég együttes - a magyarok szerint a bíró egyoldalúan fújt -, ráadásul Palkovics 2 plusz 10 perces kiállítást kapott és már nem térhetett vissza. Az erő azonban nem szállt el, sőt, az 58. percben egy komikus góllal a magyarok vezettek. Szélig félpályáról a plexi mentén körbe szerette volna ütni a norvég kapu mögött a korongot, a hazaiak hálóőre kiindult a háló mögé, hogy megállítsa a kísérletet, azonban a pakk egy rossz illesztésen irányt váltott, és az üres kapuba vágódott.

Megint gyorsan, 1:13 perc alatt (és 1:35-tel a vége előtt) jött a válasz, Vikingstad passzából Thoresen közelről nem hibázott. Ezzel a találattal a norvégok jobb gólkülönbségüknek köszönhetően megnyerték a tornát, és bejutottak a kvalifikáció utolsó körébe.

Kanada és Szlovákia újra Budapesten

A győztes jutott a selejtező második körébe, február 10. és 13. között Svájccal, Dániával és Japánnal találkozik. Annak a kvartettnek az első helyezettje vehet részt a 2006-os torinói olimpián.

Mivel a magyar csapat nem került tovább, ezért ugyanazon a hétvégén - várhatóan a budapesti Papp László Sportarénában - Kanadával, Szlovákiával és Németországgal csatázik a Pannon GSM Kupáért.

Jegyzőkönyv:
Norvégia-Magyarország 3-3 (1-0, 1-2, 1-1)
gól: Vikingstad (7.), Hansen (24.), Thoresen (59.), illetve Vas M. (23.), Sille (33.), Szélig (58.)
A másik mérkőzésen:
Kína-Szerbia és Montenegró 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
A végeredmény: 1. Norvégia 5 pont (40-5), 2. Magyarország 5 (20-6), 3. Kína 2 pont, 4. Szerbia és Montenegró 0