Kilencvenöt százalék, hogy marad a sikerkapitány

2004.11.16. 19:23
"Már csak néhány anyagi feltétel tisztázása van hátra, hogy újra megállapodjunk Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal" - mondta az Indexnek dr. Martin György, a vízilabdázók elnöke. A szerződést viszont már nem biztos, hogy vele köti meg az elmúlt két olimpián egyaránt aranyat szerző kapitány, mert december ötödikén közgyűlést tartanak a sportág vezetői.
A vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, dr. Kemény Dénes miután a csapat megvédte aranyérmét még nem döntött arról, folytatja-e tovább eddig kivételesen sikeres munkáját. A választ november végére ígérte.

Keményt nem kellett győzködni

Az Index ennek is apropóján kereste meg Martin György elnököt, aki úgy nyilatkozott, hogy folyamatosan tárgyalnak, de győzködni egyáltalán nem kellett a kiváló szakembert a folytatásról.

"Már kizárólag anyagi kérdések tisztázása van hátra, és alighanem jogosan vélem úgy, hogy kilencven-kilencvenöt százalék az esélye annak, hogy létrejön az egyezség. Konkrétan két szponzor végleges bejelentésére várunk - ők adnák Dénes honoráriumának jelentős részét -, akikkel hatszemközt egyelőre még nem zajlottak le a megbeszélések" - mondta Martin. Hozzátette, ha mindez megvan, akkor már készülhet is a szerződéstervezet.

Martin szívesen maradna

Furcsaság viszont, hogy előfordulhat: már nem Martin köti meg a szerződést Keménnyel, de bízik benne, hogy a december ötödikei közgyűlés nem mozdítja el helyéről. Martin határozottan kijelentette: "nem szerencsés, ha egy klub - legyen az akár a világ legjobbja is - meg akar buktatni mindent és mindenkit annak érdekében, hogy átvegye a hatalmat."

Az elnök ezzel arra célzott, hogy a bajnok Domino-BHSE főszponzora a T-Mobile megvonta 36 milliós támogatását a szövetségtől, és a társaság vezérigazgató-helyettese, Bodnár Zsigmond kifejtette, hogy a mostani vezetőség alkalmatlan a sportág irányítására.

A régi elnök mellett a klubok zöme

Az Index úgy tudja, eddig nincs komoly támogatottsága a "forradalmároknak", és a klubok továbbra is a meglévő elnököt, illetőleg elnökséget támogatják. Egy neve elhallgatását kérő klubvezető nem is titkolta, ők továbbra is Martin mellett teszik le a voksot. Megjegyezte, Bodnár többek között azért került a szövetség vezérkarába, hogy szponzorokat hozzon, és nem etikus épp ezt számon kérni Martinon.