Vád alá helyezték Kenteriszéket

2004.11.18. 13:24
Három hónapos nyomozás után vád alá helyezték az athéni játékos előtt doppinggyanúba került Kosztasz Kenteriszt és Ekaterini Tanut. A görög főügyész szerint a két atléta csak megrendezte motorbalesetét, hogy ne kelljen részt vennie a doppingvizsgálaton.
A görög főügyész csütörtökön bejelentette, hogy vád alá helyezték doppingvizsgálat szándékos elmulasztásáért a két kiváló sprintert, Kosztasz Kenteriszt és Ekaterini Tanut.

Dimitrisz Papangelopulosz kijelentette, háromhónapos nyomozás végén jutottak arra az álláspontra, hogy a férfi 200 m-es síkfutás sydneyi bajnoka, illetve a női 100 m ezüstérmese tudatosan nem vett részt a vizsgálaton, valamint másnapi motorbalesetüket megrendezték, s ezzel szándékosan megtévesztették a hatóságokat.

A 31 éves Kenteriszt és a 29 éves Tanut az athéni játékok megnyitója előtti napon, az olimpiai faluban szerették volna ellenőrizni, ám ők nem jelentek meg a doppingvizsgálaton. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság először az eset másnapján várt magyarázatot a sprinterektől, akik azonban a meghallgatás előtt rejtélyes motorbalesetet szenvedtek, ezért sem akkor, sem a módosított időpontban, három nappal később nem jelentek meg a tárgyaláson. A két atléta végül az ötnapos "csúszást" követő NOB-meghallgatás után bejelentette, hogy nem indul a játékokon.

A vágtázók mellett korábbi edzőjüket, Hrisztosz Cekoszt és az őket kezelő kórház azon orvosait is beperelték, akik a hamis leletekkel segédkeztek a csalásban.