Tömegverekedés miatt szakadt félbe az NBA címvédőjének meccse

2004.11.20. 14:58
A Detroit-Indiana meccsből kevesebb mint egy perc volt hátra, amikor egy súlyos szabálytalanság után kitört a verekedés. Először csak a pályán lévő játékosok, majd a kispadon ülők ütötték egymást, később azonban egy berepülő pohárnak köszönhetően a nézők sem maradtak ki a botrányból.
Alig 46 másodperccel a vége előtt tömegverekedés miatt félbeszakadt a címvédő Detroit és a vendég Indiana mérkőzése az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján.

A botrány azzal kezdődött, hogy a Pacers-vezér Ron Artest durván szabálytalankodott a hazai kedvenc Ben Wallace-szal szemben, aki egy pofonnal vett elégtételt. Csakhamar a két kispad is egymásnak esett, majd a nézőtérről eltalálták Artestet egy pohárral. Erre a sértett Stephen Jacksonnal és néhány további csapattársával együtt felmászott a tribünre, és ökölcsatába keveredett a Pistons-szurkolókkal.

A vendégjátékosok végül futva menekültek az öltözőbe, mialatt sör, fagylalt, pattogatott kukorica és egyéb tárgyak záporoztak rájuk. Vigaszukra szolgálhat, hogy a találkozót - a fegyelmi bizottság döntéséig legalábbis - ők nyerték meg 97-82-re.

Miamiban Dwayne Wade karriercsúcsot jelentő 39 pontot szórt a Utah Jazznek, köztük a hosszabbítást kicsikaró, utolsó másodperces kosarat is. A floridaiak másik ásza, a nyáron érkezett Shaquille O,Neal 22 ponttal és 11 lepattanóval járult hozzá a "túlórás" sikerhez.

Eredmények:
Detroit Pistons-Indiana Pacers 82-97
Toronto Raptors-Seattle SuperSonics 94-101
Boston Celtics-San Antonio Spurs 84-92
Miami Heat-Utah Jazz 107-105 - hosszabbítás után
Dallas Mavericks-New York Knicks 103-101
Denver Nuggets-Chicago Bulls 99-81
Phoenix Suns-Los Angeles Lakers 107-102
Portland Trail Blazers-Milwaukee Bucks 110-98
Sacramento Kings-Memphis Grizzlies 107-105