Vitalij Klicsko megvédte címét

2004.12.12. 12:53
A WBC (Boksz Világtanács) világbajnoka, Vitalij Klicsko technikai KO-val győzött Danny Williams ellen a Las Vegasban rendezett bokszgálán, így megvédte címét .
Vitalij Klicsko a nyolcadik menetben technikai k.o.-val nyert brit kihívója, Danny Williams ellen a magyar idő szerint vasárnapra virradóra rendezett Las Vegas-i profi gálán. Az ukrán sportoló először védte meg a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki övét, amelyet áprilisban szerzett meg.

Williams négyszer is padlót fogott

A korábban Mike Tysont is legyőző Williams ezúttal nem tudta felvenni a küzdelmet ellenfelével, az idősebbik Klicsko-fivér az első menettől kezdve irányította a meccset. Végig támadott, míg a bíró be nem szüntette a meccset a brit négyszer is padlóra került, vagyis a címvédő abszolút megérdemelten nyert.

A 33 éves ukrán bokszoló ötezer néző előtt profi karrierje harmincötödik sikerét aratta, ez volt a harminchetedik mérkőzése.

A brit kórházban töltötte az éjszakát

A meccs után mindkét öklözőt kórházba szállították: a britet a fejére kapott számtalan ütés miatt alaposan kivizsgálták, és egész éjszakára benntartották, míg az ukrán óriás távozhatott, miután kiderült, hogy erősen feldagadt bal kézfejében nincs törött csont.

Minden idők "legsúlyosabb" meccse volt

A Klicsko-Williams csata minden idők "legsúlyosabb" összecsapása volt: Klicsko 112,5, míg riválisa 121,5 kilogrammot nyomott, így összesen 234 kilogrammot tettek ki.