Cseh László klubot vált

2005.01.07. 16:23
Az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes Cseh László nem kíván többet a Bp. Spartacus színeiben versenyezni, mivel egyesülete hónapok óta vele és sporttársaival szemben nem teljesítette szerződésben vállalt kötelezettségeit. Csehnek négyhavi fizetésével, közel másfélmillió forinttal tartoznak, más klubnál ellenszolgáltatást sem kér, csak ne hitegessék.
Az olimpia előtt három héttel lábtörést szenvedett Cseh László Athénban nagy bravúrral harmadik lett a négyszáz méteres vegyesúszásban, majd kétszázon a negyedik helyet szerezte meg. Kevéssel az országos bajnokság előtt derült ki, hogy Csehnek nem tud fizetést biztosítani a klubja, és még a viadalra is saját költségén kell utaznia. Azóta úgy tűnt, a helyzet rendeződött, ám Cseh váratlanul közleményt juttatott el a Magyar Távirati Irodához, amelyikben klubváltását tudatta.

Lemond az ígért támogatásokról

Az olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, négyszeres Európa-bajnok úszó úgy indokolt: zavartalan, nyugodt további pályafutása érdekében inkább lemond az egyesület beígért támogatásáról, mint hogy ez az állapot folytatódjék.

Hangsúlyozta, hajlandó bármely egyesület színeiben, minden ellenszolgáltatás nélkül szerepelni, de a hitegetéseket, az ígérgetéseket megelégelte, és természetesen, ha erre igény van, a magyar válogatottat erősíteni kívánja, mert célja változatlanul a világelsőség kivívása. Az Indexnek december végén úgy nyilatkozott, hogy világcsúcsra pályázik.

Eddigi edzője mellett maradna

Cseh László továbbra is jelenlegi edzője, Turi György irányítása mellett szeretne készülni, amennyiben nem tiltják ki a Kőér utcai uszodából. Úgy érzi, erre a méltatlan helyzetre nem szolgált rá, mindenkor a legjobb tudása szerint és szerződésben vállalt kötelezettségeinek maximálisan eleget téve teljesített.

Az úszó döntéséről a pénteki közleménnyel párhuzamosan tájékoztatta Pazár Sándort, a Budapesti Spartacus elnökét és Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség elnökét, egyúttal köszönetet mondott azért, hogy az egyesület "a mai nappal bezárólag lehetőséget adott arra, hogy színeiben sportolhasson".

Pazár már a befejezésről is értesült

Pazár Sándor az Indextől értesült Cseh klubváltásának híréről, állítása szerint hozzá nem érkezett eddig az említett közlemény. "Tudtam, hogy nagy bejelentésre készül, de erre nem számítottam, sokkal inkább arra, hogy külföldre igazol. Az olimpia óta négyszer beszéltem Lacival, elismertem a tartozásokat, ami jelenleg egymillió négyszázezer forintra tehető. Türelmet kértem, mire ő azt felelte, rendben, sportoló lévén tudja mi a dolga, és folyamatosan készül tovább. Nem tudom, mire vélni a mostani bejelentését, de Laci nem először lep meg, mert nem hivatalosan, egyik hozzátartozójától olyan információ is eljutott hozzám, hogy abba akarja hagyni az úszást" - értékelt az elnök.