Piroska
-1 °C
5 °C

Budai: Ez volt életem meccse

2005.01.10. 16:40
A jégkorong Kontinentális Kupán bronzérmet nyert Alba Volán kapusa, Budai Krisztián - edzőjéhez hasonlóan - úgy érzi élete eddigi legfontosabb meccsét játszotta az olasz Milano Vipers ellen. Ugynakkor tisztában van vele, nem szabad elszállniuk, hiszen idén még számos helyen helyt kell állniuk.
A Milano Vipers felett aratott 2-1-es győzelemmel hatalmas bravúrt hajtott végre az Alba Volán jégkorong együttese. A több NHL-sztárt is soraiban tudó olasz alakulat elleni diadal azt jelentette, a magyar csapat bronzérmes lett a Kontinentális Kupa székesfehérvári négyesdöntőjében.

Együtt ünnepeltek

Budai Krisztián, az együttes parádésan védő kapusa az Index érdeklődésére elmondta, klubszinten ez volt eddig élete legjobb meccse. "Ugyanezen a véleményen volt Pat Cortina, a csapat edzője, hiszen számára, mint korábbi olasz kapitánynak, kifejezetten nagy jelentőséggel bírt a milánóiak elleni bronzcsata".

A kapus elmondta, vasárnap a meccs után az öltözőben is ünnepeltek, majd a csapat együtt elment egy szórakozóhelyre, ahol "igen jól érezték magukat". Persze nem kell semmi rosszra gondolni, hiszen hétfőn már edzésük is volt, igaz csak egy félórás átmozgatás. "Szerencsére azért kaptunk két napot, hogy ki tudjuk pihenni a három nap fáradalmait".

Nem szabad elszállni

A Volán játékosai ugyanakkor tisztában vannak vele, nem szabad elbízniuk magukat az egyébként bravúros eredménytől, hiszen idén még rengeteg fontos meccs vár rájuk a bajnokságban, az Interligában, majd a szezon végén a válogatottban is. "Ha elszállunk, úgy járhatunk, mint az olaszok jártak ellenünk, akik többször is nyilatkozták, hogy csak azért szerepelhetünk a négyes döntőben, mert mi vagyunk a rendezők. Végül aztán csattanós választ adtunk nekik" - mondta Budai.

A bajnoki címvédő játékosai azonban tudják, nem lehet sokáig ünnepelni, hiszen ilyen előzmények után itthon aranyat, az Interligában pedig továbbjutást vár tőlük mindenki. "Amikor véget ér a klubszezon, a válogatottal a Divízió I-es vb-n szerepelünk. Lehet, hogy válogatott szinten ott fogom vívni életem meccsét" - zárta a beszélgetést a válogatott kapus.