Ágnes
-1 °C
2 °C

Szoros negyeddöntők az AusOpenen

2005.01.27. 11:09
Az egy nappal korábban kialakult Sarapova-Venus Williams elődöntő után, amásik ágon is kialakult a párosítás. A világelső Davenport a a francia Nathalie Dechyvel találkozik. A férfiaknál az orosz Davigyenko feladta a küzdelmet Roddick ellen. A hazai közönségkedvenc Lleyton Hewitt 4 óra 5 perces összecsapáson győzte le David Nalbandiant
Az orosz Nyikolaj Davigyenko a 35 Celsius-fokos hőségben, légzési problémák miatt a harmadik játszmában feladta az amerikai Andy Roddick elleni negyeddöntős mérkőzését a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Az igazsághoz tartozik, hogy a második helyen kiemelt tengerentúli sztár ennek ellenére is nagyon közel állt a sima háromszettes sikerhez.

Hewitt eddigi legjobbja hazai pályán

#alt#
Lleyton Hewitt és David
Nalbandian
A hazai közönségkedvenc Lleyton Hewitt négy óra öt perces összecsapáson győzte le David Nalbandiant és ő lesz Roddick ellenfele. Az ausztrál klasszis kezdett jobban, simán nyerte az első két szettet, s ekkor úgy tűnt, hogy gyorsan végez kissé megszeppent argentin ellenfelével. Ám a kilencedik helyen kiemelt dél-amerikai másként gondolta: harmincöt perc alatt szépített, majd újabb harmincnyolc perc elteltével ki is egyenlített.

A mindent eldöntő utolsó felvonás óriási küzdelmet hozott, tizenhat gémen keresztül egyikük sem tudta elnyerni a másik adogatójátékát. Mindketten többnyire az alapvonalon teniszeztek, s csak akkor vállalkoztak egy-egy röptére, ha az ellenfél már kiszorult a pályáról. Nalbandiannak 8:8-nál remegett meg a keze: Hewitt bréklabdához jutott, s könyörtelenül ki is használta a lehetőséget, majd semmire nyerte a saját szerváját.

A frenetikus csatakiáltásairól is ismert - s emiatt olykor bírált - ausztrál klasszis, aki eddig három alkalommal jutott a nyolcaddöntőbe (2000, 2003, 2004) a hazai rendezésű GS-tornán, ezzel pályafutása legjobb eredményét érte el az Australian Openen.

A nőknél Schnyder-Dechy és Sarapova-Williams elődöntő lesz

A nők negyeddöntőjében a legelőkelőbb helyen rangsorolt, világelső amerikai Lindsay Davenport hatalmas, két óra harminchárom perces csatában, a döntő játszmát 9:7-re megnyerve diadalmaskodott a hazai közönség előtt szereplő, huszonnegyedik születésnapját csütörtökön ünneplő Alicia Molik ellen.

Szintén óriási izgalmakat hozott a francia Nathalie Dechy és a svájci Patty Schnyder összecsapása, amelyet végül előbbi játékos nyert meg. A két győztes egymás ellen találkozik majd az elődöntőben. A másik elődöntőben az egy nappal korábban bejutott orosz Sarapova és az amerikai Serena Williams találkozik.

Eredmények, negyeddöntők:
női egyes:
Davenport (amerikai, 1.)-Molik (ausztrál, 10.) 6:4, 4:6, 9:7
Dechy (francia, 19.)-Schnyder (svájci, 12.) 5:7, 6:1, 7:5
férfi egyes:
Roddick (amerikai, 2.)-Davigyenko (orosz, 26.) 6:3, 7:5, 4:1-nél az orosz játékos feladta Hewitt (ausztrál, 3.)-Nalbandian (argentin, 9.) 6:3, 6:2, 1:6, 3:6, 10:8