Majoros: Száz százalékot változott az életem

2005.01.28. 14:49
Az olimpiai bajnok birkózó, Majoros István volt a százharmincegyedik, akinek a kézlenyomata felkerült a Magyar Sportcsillagok Falára. A kiváló birkózó az Indexnek elmondta, százszázalékos változás állt be az életébe, mind erkölcsileg, mind anyagilag. A Kecskemét versenyzője már nagyon várja a szeptemberi budapesti világbajnokságot.
Az athéni olimpia ötvenöt kilós kötöttfogású birkózóbajnoka, Majoros István örökítette meg kézlenyomatát pénteken a Magyar Sportcsillagok Falán.

Legendává kezd válni

#alt#
Majoros István
A Kecskemét harmincegy éves klasszisát köszöntve Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózószövetség elnöke kiemelte, hogy Majoros a magyar sport legnagyobbjai közé emelkedett, "legendává kezd válni." Hozzátette, a szeptember végi budapesti világbajnokságon is kiemelkedő eredményt remélnek tőle.

Majorossal százharmincegyre emelkedett azon világhírű magyar sportolók száma, akik elhelyezték kézlenyomatukat a Hemingway Alapítvány gondozásában létrehozott Magyar Sportcsillagok Falán. A budapesti, Király utcai Pizza Hut Étteremben lezajlott tenyerelés után Majoros kézlenyomata is a Testnevelési Főiskola aulájába kerül.

Lakásfelújítás, új autó

A kiváló birkózó az Indexnek elmondta, augusztusi diadala óta százszázalékos változás állt be az életébe, mind erkölcsileg, mind anyagilag. "Felismernek az utcán, ilyen megbecsülésről nem is álmodhattam, a tízmilliós jutalomnak köszönhetően pedig felújítottam pomázi lakásomat, új az autóm, szóval boldognak mondhatom magam" - értékelt.

Majoros, aki a kecskeméti Univer konzervgyár reklámarca is lett pár héttel az olimpia után, nem zárta ki, hogy még a következő olimpián is részt vehet, majd viccesen megjegyezte, hogy 2012-ben is számíthat rá a csapatvezetés.

Nincs jobb érzés, mint itthon versenyezni

Már várja a budapesti vb-t, mert véleménye szerint nincs jobb érzés a hazai közönség előtt a szőnyegre lépni. "Nekem biztosan erőt fog adni, ha sokan ott lesznek, és sokan szurkolnak majd értem, legalább tíz százalékkal többet leszek képes kihozni magamból, mintha egy üres csarnokban versenyeznék. Athénban is libabőrös lettem, amikor hallottam a buzdítást, szó szerint féltem kikapni. Ezért is nyertem. Európa-bajnoki és olimpiai aranyam már van, világbajnoki még nincs, ezért is fogok harcolni majd kettőzött erővel" - magyarázta.

Nemrégiben a Blikk tényként közölte, hogy nősülni fog, most azonban kijelentette, konkrétan egyelőre nem foglalkoztatja a dolog, de azért hatévi kapcsolat után ott van a gondolataiban.