Először nyert Kulcsár nélkül a Dunaferr

2005.01.29. 19:58
A Dunaferr női kézilabda csapata először lépett pályára Kulcsár Anita halála óta, és idegenben 33-26-ra le is győzte a spanyol Astroc Segunto gárdáját. A találkozó előtt a hazai együttes megemlékezett a dunaújvárosiak autóbalesetben elhunyt világklasszis beállósáról:minden bemelegítő játékos fekete trikót viselt Kulcsár felirattal, illetve 22-es mezszámával.
A Dunaferr női kézilabdacsapata magabiztos győzelmet aratott a spanyol Astroc Segunto otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjában.

A spanyolok Kulcsár feliratos trikóban melegítettek

A dunaújvárosiak Kulcsár Anita január 19-ei tragikus halála miatt két hét kényszerszünet után először léptek pályára. A csapat legutóbbi mérkőzését éppen mostani riválisával vívta január 15-én, akkor a Dunaferr - amely sokáig hátrányban volt - végül 35-28-ra nyert.

A találkozó előtt a hazai együttes hosszan megemlékezett a dunaújvárosiak autóbalesetben elhunyt világklasszis beállósáról. Minden bemelegítő játékos fekete trikót viselt, amelyen Kulcsár neve és 22-es mezszáma volt látható.

Végig jobb volt a magyar csapat

A mérkőzés első öt percében nem született gól, majd a félidő derekáig, 7-7-ig fej fej mellett haladt a két csapat. Ezt követően a dunaújvárosiak öt góllal elhúztak, előnyükből négy a szünetig meg is maradt.

A fordulás után is sziporkáztak a vendégek, nyolcgólosra növelték az előnyt. Ebben a szakaszban a kapus Pálinger szenzációsan védett, alig lehetett gólt lőni neki. Később a spanyolok valamennyire összeszedték magukat, de a végjáték ismét a Dunaferrnek sikerült jobban. Pálinger összesen hat büntetőt hárított.

A dán Ikast Bording és a szerb-montenegrói Buducnost Podgorica mérkőzését vasárnap rendezik.

Női BL, A-csoport, 4. forduló:
Astroc Segunto (spanyol)-Dunaferr 26-33 (13-17)

Az A-csoport állása:
1. Ikast Bording 6 pont/3 mérkőzés
2. Dunaferr 4/3
3. Astroc Segunto 2/4
4. Buducnost Podgorica 0/2

A magyar bajnok legközelebb február 6-án lép pályára a Podgorica otthonában. Azt a mérkőzést eredetileg január 22-ére írták ki, de Kulcsár Anita halála miatt elhalasztották.